Timisoreanca Edina Gallovits pune racheta in cui


gallovitsTenisul timișorean a rămas fără niciun reprezentant în circuitele profesioniste. Edina Gallovits și-a încheiat cariera de sportivă din cauza unei probleme medicale, urmând a se dedica celei de antrenoare.

După o prezență de 14 ani în circuitul profesionist WTA și peste un milion de dolari câștigați din tenis, timișoreanca Edina Gallovits pune punct carierei de sportivă profesionistă. În ultimii doi ani a fost chinuită de accidentări, cea mai serioasă fiind una ce a necesitat o operație la cot prima parte a anului 2013. Motiv pentru care a ratat aproape întregul sezon precedent.

Iar după o absență atât de îndelungată revenirea este foarte grea, mai ales atunci când și vârsta te îndeamnă să pui racheta în cui. Iar în cazul Edinei vorbim de 30 de ani ce vor fi împliniți în 2014. Vârstă cunoscută ca fiind vârsta optimă de pensionare în circuitul profesionist. Amelie Mauresmo, Marion Bartoli, David Nalbandian, Andy Roddick s-au retras în 2013 tot pe motivul vârstei.

Edina, care poartă în ultimii ani și numele soțului său Hall, se va dedica meseriei de antrenor în orașul în care s-a stabilit alături de soțul său, orașul american Atlanta. ”A mai jucate câteva meciuri la dublu ca să vadă cum se simte, dar se va retrage. Și-a înghețat clasamentul în momentul accidentării și asta i-ar permite să revină după un an exact pe locul 170, dar nu o va face. E greu să o iei din nou de la capăt, e o vârstă la care te gândești mai mult să stai aproape de familie, nu să fi tot timpul pe drumuri între turnee. Va preda ore de tenis copiilor”, confirmă unul dintre apropiații familiei.

Trei titluri WTA si 1,2 milioane de dolari din premii

Edina Gallovits-Hall a debutat în tenisul profesionist în 1999. Are aproape 1000 de meciuri jucate, mai bine de jumătate dintre ele. În 2008 a atins apogeul carierei sale, ajungând pe locul 54 WTA dintre cei 4 ani consecutivi pe care i-a incheiat in Top 100. Și-a trecut în palmares 3 titluri WTA la dublu, Bogota în 2010 și 2011, respectiv Guagzhou în 2010. De asemenea a jucat finala de simplu la Barcelona în 2007 și finala de dublu la Charleston în 2008. In circuitul turneelor ITF, Edina a adunat 18 titluri la simplu si 11 la dublu.

Odată cu retragerea Edinei tenisul timișorean rămâne fără niciun reprezentant în primele 200 de locuri ale circuitului profesionist. În urmă cu câțiva ani Adrian Cruciat a renunțat și el la cariera de sportiv. Timișoreanul de 30 de ani a atins locul 148 în topul ATP după o carieră asemănătoare cu cea a Edinei începută în 1999.

One comment on “Timisoreanca Edina Gallovits pune racheta in cui

Spune-ti opinia!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *