Rally-raid langa Timisoara


rally raid

Caravana Campionatului Național de Rally Raid poposește la finalul săptămânii în vestul țării. Sub titulatura de A-Car Rally Raid Timiș se va desfășura etapa a treia a sezonului în perimetrul localităților Ianova și Herneacova.

Mașinile de teren se aliniează la startul unei competiții cu lipici la public, un rally raid. Evenimentul ce urmează a aduna peste 20 de echipaje în concurs se dorește a fi o repetiție pentru cursa majoră de la anul. ”Pentru anul viitor avem un proiect transfrontalier cu Ungaria și Serbia de a organiza un raliu mai important, așa că vom folosi evenimentul din acum pentru o repetiție utilă”, anunță Cornel Patrichi, unul dintre organizatori.

Etapa a treia a unui Campionat Național destinat celor pasionați de motor sport pe drumuri și condiții grele este împărțită pe durata a două zile: vineri are loc PS1, iar sâmbătă sunt programate alte trei probe speciale. În total vorbim de 280 de kilometri, dintre care doar 198 km de probă specială. Este și motivul pentru care unii concurenți au renunțat la participare acuzând PS-urile prea scurte.

Startul oficial se dă din incinta Hotelului 2000 din Timișoara, însă plecarea pe traseu este prevăzută vineri, ora 12,01, de pe strada Morii din Giarmata. Majoritatea celor 55 de km ai primei speciale se vor desfășura pe raza localității Ianova. Sâmbătă au loc restul probelor în intervalul orar 9,30-16, în zona Herneacova.

Trebuie spus că pe PS1 se va întocmi un clasament special răsplătit cu trofeul Memorialul Corneliu Țiț. De altfel, cu această ocazie se va lansa cartea ”Automobilismul sportiv din România 1969-2014” scrisă de de regretatul Maestru al sportului în automobilism.

Spune-ti opinia!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *