Cazacu si Pascota, pe podium la Serres


moto sbkTimișorenii Cătălin Cazacu și Ionel Pascotă au ocupat locurile 1 și 2 în prima etapă a Campionatului Național de motociclism. Ambii au avut ghinion la Serres, reușind totuși să urce pe podium.

Ploaia le-a dat serioase bătăi de cap piloților la runda inaugurală a Campionatului Național de motociclism viteză. Disputată pe circuitul grecesc Serres, cursa propriu-zisă s-a suprapus cu etapa Campionatului Est-European, precum și Naționalul Bulgariei, astfel că a rezultat un spectacol atractiv.

Cătălin Cazacu a luat startul la clasa 1000 cc în șaua unui Kawasaki ZX-10R împrumutată pentru că motocicleta sa de curse BMW încă nu este refăcută complet după accidentul de la începutul lunii. Pe un motor nou Cazacu a rulat sub ritmul său normal și ca atare s-a clasat abia pe patru la general, după bulgarii Martin Choy și Krasen Kanchev, respectiv grecul Paraskevopoulos.

Pilotul de la Taifun Racing GT a fost totuși primul dintre piloții români, urmat de colegul său de club Cosmin Costescu.

Cursa de la 600 cc a avut o desfășurare ciudată. Marele favorit Ionel Pascotă a ales greșit gumele și a pierdut teren în lupta cu sârbul Nenad Stojanovic și bulgarii Alexander Georgiev, Boyko Bozhinov. Mai mult, campionul național s-a văzut depășit și de Adrian Petrovici, fostul campion al debutanților câștigând etapa de Național. Pascotă s-a clasat pe 8 la general și al doilea între români.

Cu o zi înainte Pascotă a dominat clar ostilitățile într-o cursă ce a contat ca etapa a doua în Campionatul Est European. Girocanul a câștigat cu peste 7 secunde cursa desfășurată în condiții optime la 25 de grade.

Spune-ti opinia!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *