Campion al Europei de Est!


Ionel Pascotă și-a apărat cu succes titlul de campion al Europei de Est la motociclism viteză. Girocanul a adunat duminică punctele de care mai avea nevoie pentru a rămâne ”regele” clasei de Supersport 600 cmc.

Cu 75 de participanți din cinci țări, runda finală a Campionatului Est-European s-a desfășurat ieri la Plevna. Printre sportivii aliniați la startul cursei de la Supersport 600 cmc s-a aflat și campionul en-titre și marele favorit la câștigarea actualului sezon, Ionel Pascotă. Girocanul avea nevoie să termine în primii 10 pentru a fi sigur de locul întâi în ierarhia finală. Lucru care s-a și întâmplat.

Pilotând o motocicletă Yamaha, Ionel a venit al treilea și și-a trecut în palmares al 37-lea trofeu al carierei. Campionul României a venit în spatele bulgarilor Alexander Gheorghiev (Honda) și Plamen Petrov (Aprilia). Cu un total de 155 de puncte Pascotă a terminat primul în clasamentul general înaintea lui Gheorghiev (134 puncte) și Bojko Bojinov (129 puncte).

Pascotă încheie așadar un sezon 2016 excelent în care a bifat tot ceea ce și-a propus: al 24-lea titlu național și al 37 trofeu la general prin câștigarea Campionatului Est-European.

Spune-ti opinia!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *