Cuzma vine pe locul 13 la startul Naționalului de Raliuri


Iubitorii sporturilor cu motor au avut un week-end plin. Campionatul Național de Raliuri a avut cursa inaugurală la Brașov, unde timișoreanul Bogdan Cuzma a ocupat locul 13.

Campion stagiune precedentă în Naționalul de Viteză în Coastă, timișoreanul Bogdan Cuzma a început sezonul 2017 în elita raliului românesc. Pilotul celor de la CB Rally Vest s-a numărat printre cei 45 de concurenți înscriși la cursa de debut a Naționalului de Raliuri. Și a avut o evoluție apreciabilă la finalul celor 7 probe speciale ce au însumat 100,27 de kilometri.

Concurând pe un Mitsubishi Lancer Evo 9, Cuzma a ocupat în final locul 13 în clasamentul general la 7.04 minute în spatele învingătorului Simone Tempestini. Timpul final al echipajului alcătuit din Bogdan Cuzma și Călin Maier a fost 58:38.1 minute. Timișorenii au punctat și în clasamentul clasei a 3-a, unde au avut al șaselea timp.

Echipajul Simone Tempestini/ Marc Banca (Citroen DS3 R5) a încheiat Raliul Brașov pe primul loc, având un avans de 47.4 secunde în fața perechii Dan Gîrtofan/Tudor Mârza (Skoda Fabia R5) și cu 48 de secunde în fața echipajului Bogdan Marișca/Carmen Poenaru (Ford Fiesta R5).

De la clasa CNR2 rezervată campionatului în variantă redusă, echipajul Ovidiu Almasa – Laura Cristina Almasa a ocupat locul 3 în clasamentul general la bordul unui Renault Clio.

Etapa a doua a sezonului se va desfășura în 5-6 mai la Cluj-Napoca. Până atunci însă, în week-endul 22-23 aprilie se dă startul stagiunii în Naționalul de Viteză în Coastă, cu Trofeul Râșnov.

 

Spune-ti opinia!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *