Biletele primei ligi de baschet feminin se împart la Timișoara, în 2-4 iunie


Ambiții mari la baschetbalistele de la SCM Timișoara; fetele antrenate de Vera Găvrilă vor să promoveze în primul an de activitate și pentru a-și mări șansele au licitat pentru organizarea turneului de baraj din 2-4 iunie.

Promovarea în Liga Națională de baschet feminin se va decide în sala Constantin Jude. SCM-ul local și-a adjudecat organizarea turneului de tip Final Four ce se va desfășura în perioada 2-4 iunie. Timișorencele vor avea așadar avantajul terenului propriu în bătăliile cu Agronomia București, Rapid București și CSU LPS Alba Iulia.

Secția de baschet feminin a fost pusă pe picioare în toamnă la SCM, cu câteva zile înaintea startului campionatului. Sub comanda Verei Găvrilă a fost încropit la repezeală un lot din jucătoare de la CSȘ Bega; abia din iarnă au fost aduse întăriri serioase cu care obiectivul promovării a devenit unul realizabil. Cu veterana Monica Brosovszky în rol de lider, fetele SCM-ului au trecut fiecare hop și s-au calificat în turneul de baraj de pe locul al treilea.

Federația Română de Baschet a anunțat programul turneului de la Timișoara. Gazdele joacă vineri cu CSU LPS Alba Iulia, sâmbătă cu Rapid București și duminică contra Agronomiei. Primele două clasate promovează în Liga națională.

În Liga I a băieților, BC Timba Timișoara și-a asigurat și ea accesul în turneul de promovare alături de Politehnica Iași, Cuza Sport Brăila și CN Aurel Vlaicu București. ”Urșii” și-au anunțat și ei intenția de a aduce barajul în Banat și astfel de a-și mări șansele de promovare.

Spune-ti opinia!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *