Campioni ai Superligii!


Timișoara este din nou campioana României la rugby! Saracens a învins-o pe CSM Știința Baia Mare cu 17-16 în finala Superligii de a București. Bănățenii le-au răpit zimbrilor a opta finală.

Pentru a patra oară, titlul de campioană a României la rugby ajunge în Ronaț. SCM Saracens este vechea și totodată noua campioană națională după o evoluție fantastică în finala cu Baia Mare. Campioana din 2012, 2013 și 2015 este noua regină după un 17-16 în ultimul act al competiției, în finala de duminică seara de la București.

Băieții conduși de Chester Williams și Sosene Anesi au crezut în șansa lor, au luptat până la ultima resursă de energie și au răsturnat pronosticurile învingând-o pe marea rivală. Un nou titlu și o nouă șansă de a se înscrie în cupele europene. ”Zimbrii” nu reușesc să cucerească nici cea de-a opta finală jucată în compania Timișoarei.

Băimărenii au deschis scorul în minutul 10, printr-o penalitate de pe linia de 22, a lui Luke Samoa: 3-0. Timișoara a răspuns peste două minute prin aceeași modalitate, penalitate reușită de Conache: 3-3. Bănățenii au scăpat cu fața curată la o penalitate a lui Samoa în minutul 15. Până la urmă avea să fie 6-3 pentru maramureșeni dintr-o altă penalitate reușită de Samoa în minutul 28. Imediat avea să revină egalitatea pe tabelă, Manumua aduncând trei puncte printr-un dropgol: 6-6. Aceasta avea să fie și scorul final al primei reprize.

Campioana a punctat prima în partea secundă și a beneficiat de o penalitate dintr-o poziție excelentă, iar Conache a marcat pentru 6-9. Manumua a reușit o acțiune excelentă de aproape 40 de metri și a culcat balonul în terenul de țintă pentru primul eseu. Scorul rămâne 6-14 pentru că Conache a ratat transformarea. Baia Mare a redus din handicap printr-o penalitate de care au beneficiat în minutul 50. Samoa a făcut 9-14.

Minutul 70 a adus răsturnarea de situație după o fază ciudată. CSM Știința a primit un eseu de penalizare la prima prăbușire de mol în fața propriului but. 16-14 și eliminare de 10 minute pentru căpitanul timișorenilor, Vasile Rus. Saracens a răspuns repede și și-a forțat adversara să greșească pe un mol. Conache a reușit penalitate și a adus trei puncte importante, 16-17. Maramureșenii au avut minge de meci atunci când mai erau două minute de joc și au primit o penalitate dintr-o poziție bună, însă Samoa a trimis alături de buturi. Timișorenii au știut să țină balonul departe de propriile buturi în ultimele două minute și a câștigat un nou titlu.

Saracens: Aholelei, Rădoi, Pungea – Popârlan, Drenceanu – Doyle, Stewart, Rus – Seniloli, Umaga – Fercu, Tavita, Sefanaia, Simionescu – Conache. Au mai jucat Hunt, Tangimana, Căpățână, Morrison,

CSM Știința: Priștaviță, Natriașvili, Nailago – Van Heerden, Dumani – Chirică, Morrell, Ailenei – Șamkharadze, Ratu – Botezatu, Fakasiolea, Leiatua, Sikuea – Samoa.

Spune-ti opinia!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *