”Este o finală ce trebuie câștigată”


Campioana pornește la vânătoare de zimbrii în finala Superligii de rugby. Duminică, Timișoara și Baia Mare se întâlnesc din nou într-o finală, iar bănățenii vor să ducă la 8-0 scorul victoriilor directe.

SCM Timișoara Saracens e în fața titlului cu numărul patru, iar coordonatele seamănă izbitor cu situația din urmă cu cinci ani. Favorita finalei este CSM Baia Mare, pe banca bănățenilor stă Chester Williams, bătălia are loc pe Arcul de Triumf. Băimărenii arată mai bine, au arătat forță în această primăvară în care și-au călcat în picioare toți adversarii și sunt favoriți în acest ultim act.

De partea cealaltă Timișoara a avut evoluții șovăielnice ce au adus trei înfrângeri usturătoare și agitație pe banca tehnică. Venirea lui Chester Williams a adus liniștea, organizarea și disciplina în joc; lucru văzut în semifinala cu Steaua. Un rezultate care a readus și încrederea în tabăra lui Rus&Co.

Am făcut un meci tactic și o apărare foarte bune în semifinale și de asta avem nevoie și duminică. Este o finală ce trebuie câștigată. Baia Mare are prima șansă, de partea noastră stă palmaresul finalelor contra lor. Suntem pregătiți fizic și mental să intrăm în această finală”, a concluzionat căpitanul Vasile Rus.

Saracens și-a recuperat un jucător pentru acest ultim joc al stagiunii. Jack Umaga va face parte din lot și are șansele să fie prezent în teren, reprezentând o soluție pentru o linie de treisferturi mult slăbită de accidentări.

Campioana României se decide în jocul programat duminică, de la ora 19, pe arena Arcul de Triumf din București. Partida va fi arbitrată de Vlad Iordăchescu pentru că maramureșenii nu au fost de acord cu o brigadă de afară. Tot duminică se va desfășura finala mică a Superligii: Steaua București – CSM București.

 

Spune-ti opinia!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *