Fosta adversară a campioanei triumfă în Cupa Challenge


Rugbiștii timișoreni au următir cu jind finala 2017 a Cupei Challenge la rugby, acolo unde fost lor adversară din grupe, Stade Francais a câștigat trofeul campioanei. Parizienii s-au impus cu 25-17 și și-au salvat viitorul.

Week-endul finalelor în rugbyul european a debutat vineri seara la Edinburgh. Un week-end în care și Timișoara primise invitație; trebuia doar să treacă de rușii de la Krasny Yar Krasnoyarsk în play-off. Acest lucru nu s-a întâmplat și băieții din Ronaț urmăresc la televizor week-endul finalelor.

Iar prima finală le-a trezit emoții contradictorii timișorenilor. Francezii de la Stade Francais au pus mâna pe trofeul Challenge Cup după 25-17 în fața englezilor de la Gloucester. Fosta adversară a lui Saracens din grupe a fost echipa mai bună și a obținut o victorie meritată pe stadionul BT Murrayfield din capitala Scoției. Parizienii au revenit de la 0-10 și au marcat consecutiv trei eseuri și câteva lovituri de picior cu care au totalizat 25 de puncte.

Este prima victorie a lui Stade Francais într-o finală europeană din cinci încercări. Parizienii au pierdut finalele Cupei Campionilor în 2001 și 2005, respectiv Cupa Challenge în 2011 și 2013. Rezultatul poate însemna salvarea pentru clubul amenințat cu falimentul.

Timișoara pierduse cu 0-27 meciul cu Stade Francais de la Paris în luna octombrie. Returul din Banat nu s-a mai disputat pentru că actuala campioană a Cupei a refuzat să joace pe un Dan Păltinișanu semi-înghețat generând o sancțiune împotriva gazdelor.

Sâmbătă are loc la Edinburgh finala Cupei Campionilor, între Clermont Auvergne și campioana Europei, Saracens Londra. În deschidere avem parte de finala calificărilor între teamurile rusești din Krasnoyarsk, Enisei STM și Krasnîi Yar.

 

Spune-ti opinia!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *