”Leii” vor în Europa!


”Leii” bănățeni ar putea să joacă în cupele europene în toamnă. Elevii lui Tudor Costescu sunt fanii Clujului în final de campionat pentru că dacă titlul ajunge pe Someș atunci SCM Timișoara va fi înscrisă într-o competiție europeană.

Metamorfoză completă la BC SCM Timișoara în decurs de numai un an. În luna mai 2016, clubul își trăgea sufletul după salvarea de la retrogradare reușită la mustață; situația s-a schimbat radical după un singur an și oficialii grupării se gândesc la înscrierea în cupele europene.

Varianta a fost dezvăluită de managerul Ilie Trițoiu în cadrul unei emisiuni la postul Digi24 Timișoara. ”Dacă U Cluj va câștiga și titlul de campioană se va elibera un loc în cupele europene și noi vom merge de pe locul cinci. Sigur ne dorim acest lucru. Am cerut și o rectificare de buget pentru că vrem mai multe în sezonul viitor. Ne dorim să avem continuitate, suntem o echipă de tradiție în baschetul românesc. În ultimul sezon am demonstrat că putem avea normalitate”, a anunțat Trițoiu.

BC SCM a încheiat sezonul pe locul 5, performanță considerată mulțumitoare și peste așteptări de oficialii clubului: ”Am pornit la drum cu multe lucruri noi; e important că l-am tratat corect cu o echipă ce a avut potențial. Puteam să fim în semifinale dacă nu erau unele momente. Au fost meciuri pierdute nedrept în sezonul regulat, la Oradea, Târgu Mureș și Sibiu. Să nu uităm că am avut și probleme de lot în grupa 1-6. Cu acele victorii cred că eram în semifinale”.

Violeții vor să păstreze 75 din lotul cu care s-au prezentat în acest sezon. Concret, Jeremic, Drăgușin, Popa Calotă și Păun sunt în continuare legați prin contract de club. De asemenea se poartă discuții pentru prelungire cu Komatina, Diaz, Rambo și Flowers. Întăriri vor veni doar pe posturile 1, 3-4 și 5.

Spune-ti opinia!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *