Ripensia e ca și promovată în Liga 2


Vești excelente pentru fotbalul timișorean, a cărei reprezentantă Ripensia este aproape promovată în Liga a 2-a. Băieți din Ciarda Roșie au făcut un pas imens către eșalonul doi grație succesului de vineri, 8-4 cu ACS Poli II.

Curată nebunie în finalul campionatului Ligii a 3-a la fotbal. Ripensia Timișoara a urcat treaptă cu treaptă în clasamentul seriei a IV-a și pe nebăgare de seamă a ajuns cu un picior în Liga a 2-a. Roș-galbenii le-au luat fața favoritelor Sebiș, Reșița și Deva, grupări cu bugete mai mari și aspirații pe măsură.

Ripensia depinde numai de ea în ultima rundă, una în care va juca practic cu promovarea pe masă. O victorie contra satelitului celor de la Pandurii Târgu Jiu ar aduce sărăbătoarea pe micuța arenă din Ciarda. Promovarea ar putea veni mai repede dacă sâmbătă, Reșița nu își câștigă meciul de la Galda.

Runda disputată vineri a adus rezultate perfecte pentru Ripensia. Băieții lui Remus Steop au făcut scorul etapei pe Calor, 8-4 contra satelitului celor de la ACS Poli.  Claudiu Matiş (4, 30, 42), Andrei Dumiter (34, 39), Ndiaye Mediop (48), Adrian Zaluschi (56 – pen) și Călin Toma (75) au marcat golurile unei victorii concludente. Timișorenii au primit o mână de ajutor de la una dintre contracandidate, Național Sebiș, care a pierdut cu 0-2 duelul de acasă contra celor din Ighiu.

Cu 52 de puncte Ripensia este liderul din C4 cu patru lungimi peste Reșița, care joacă sâmbătă în județul Alba. Etapa finală a seriei e programată week-endul viitor, iar meciul pe care vor sta toți ochii va fi cel din Ciarda dintre Ripensia și Pandurii II.

 

Spune-ti opinia!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *