Trofeul a ajuns la Timișoara!


Trofeul campioanei 2017 la rugby a ajuns la Timișoara. Rugbiștii de la Saracens au sărbătorit alături de fani luni seara câștigarea celui de-al patrulea titlu.

S-a dat drumul la sărbătoare pentru cea mai succes echipă timișoreană. Teamul SCM Saracens a câștigat duminică un nou titlu după 17-16 în finala cu Baia Mare, iar o zi mai târziu rugbiștii au ajuns acasă cu mult râvnitul trofeu. La orele serii aceștia și-au dat întâlnire cu fanii la un restaurant central pentru prezentarea trofeului și sărbătorirea acestuia.

S-a cântat, s-a povestit și s-au făcut poze într-o atmosferă relaxată timp de mai multe ore. La sărbătorirea titlului au fost părtași și foști jucători ai clubului, internaționalii Alex Țăruș și Otar Turașvili.

Talonerul Eugen Căpățână a vorbit despre câștigarea unui nou titlu, el fiind singurul supraviețuitor al RCM-ului și care a prins toate trofeele Timișoarei: ”S-a vorbit mult înaintea finalei, dar o finală se joacă în alte condiții. Nu cred că pot fi favorite într-o finală, miza e foarte ridicată. Băieții au fost foarte bine motivați și concentrați și am făcut un joc bun. S-a văzut că avem experiența de a juca astfel de meciuri. Ne-am dori să câștigăm cât mai multe trofee încât să le pierdem șirul. Eu știu că în afară de trofeul din 77 eu am fost părtaș la toate celelalte”.

Unul dintre plusurile campaniei de transferuri a iernii, James Doyle, a sărbătorit primul trofeu cu Timișoara după doar trei luni: ”E un moment de care sunt mândru și fericit. Am venit aici să joc și să obțin rezultate. A fost o experiență tare, nu au fost tot timpul cele mai bune rezultate, dar e important că am terminat cu fruntea sus campionatul. Am jucat meciuri în Heineken Cup și în competiții dure dar ultima săptămână la Timișoara a adus cu adevărat jocuri foarte solicitante fizic. Chester e o legendă a rugbyului, a fost special să îl avem lângă noi, dar când tragi linie e doar un antrenor căruia trebuie să îi asculți indicațiile”.

La final la cuvânt a venit și antrenorul Chester Williams, elementul care a fost decisiv în revirimentul campioanei. ”Cred că e cea mai dulce victorie pentru că mi-au dat doar trei săptămâni să o pregătesc. Este un titlu special. Am lucrat la mentalul jucătorilor și am respectat tactica. Nu am făcut decât ceva schimbări minore, dar cel mai mult am schimbat la capacitatea mentală. Am învățat cum să jucăm astfel de meciuri”.

 

Spune-ti opinia!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *