Voleiul timișorean e în fața celei mai importante săptămâni


Săptămâna în curs poate deveni una de referință pentru voleiul timișorean ce poate asista la două promovări în prima ligă. Fetele de la UVT Agroland au deja statutul de prim-divizionare din toamnă, iar în stand-by sunt băieții de la CS UVT care dau în week-end bătălia finală.

UVT Agroland a dominat un sezon 2016-2017 pe care l-a încheiat cu victorii pe linie – 11 în sezonul regulat plus alte 6 la turneele finale. Fetele conduse de Bogdan Paul au controlat de la un capăt la altul acest sezon, inclusiv la turneul de baraj găzduit de sala C. Jude în week-end. Din postura de câștigătoare a turneului, UVT Agroland și-a asigurat biletele pentru prima ligă, în premieră în istoria de trei ani.

Un rezultat important care vine să confirme eficacitatea unui proiect privat demarat de Horia Gardoș prin intermediul Agroland. Președintele clubului a făcut o analiză a acestui moment: ”A treia oară a fost cu noroc. La prima prezență în liga a doua nu am jucat cu gândul la promovare. Am ajuns întâmplător la turneul de promovare dar știam că nu suntem pregătiți de prima ligă. Anul trecut ne-am fi dorit promovare dar nu a fost să fie. Sunt foarte mulțumit de ce am reușit în acest sezon. Am jucat cu zâmbetul pe buze și încet, încet am adus și publicul timișorean la sală. Până la urmă e o promovare pentru orașul Timișoara”.

UVT Agroland trebuie să găsească rapid soluțiile pentru întâlnirea cu primul eșalon. Vorbim atât despre întărirea lotului, cât și despre problemele administrative. Una dintre acestea vizează identificarea sălilor pentru antrenament în condițiile în care fosta Olimpia va fi sufocată de întreceri.

”Nu vom schimba nici banca tehnică și nici lotul de jucătoare, vrem să întărim lotul pe posturile pe care nu suntem la nivel de Divizia A. Ne dorim continuitate, acele jucătoare puține la număr care vor veni vor fi obligate să se integreze. Ne dorim jucătoare românce să aducem, ar fi ideal dacă ar proveni din județul nostru. Bugetul pentru anul viitor nu este definitivat, în funcție de necesități ar putea să fie suplimentat”, a încheiat finanțatorul de-acum prim-divizionarei.

În sezonul 2017-2018 al Diviziei A1 feminine județul Timiș va avea două reprezentante, nou-promovata UVT Agroland alăturându-se lui CSM Lugoj, club cu vechgi state de prezență în prima ligă.

Urmează băieții?

Voleiul timișorean așteaptă o nouă promovare peste doar câteva zile. Băieții de la CS UVT vor evolua la rândul lor în turneul de promovare la Baia Mare, de vineri și până duminică. Studenții pregătiți de Sorin Grădinaru se vor duela cu gazdele de la CSȘ 2 Baia Mare, Dinamo București și CSM Suceava. Galben-albaștrii sunt nelipsiți de la turneele de promovare din ultimii opt ani, reușind o singură promovare în 2013. Au rezistat un singur an în elită.

Spune-ti opinia!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *