Misiunea imposibilă s-a îndeplinit! ACS Poli rămâne în Liga I


ACS Poli și-a încununat deosebitul sezon de muncă cu îndeplinirea obiectivului. Alb – violeții au câștigat dubla barajului de promovare și rămân în liga I, în ciuda piedicilor care i-au fost puse, de la depunctare și până la programarea înghesuită a ultimelor jocuri din play-out. Iar Timișoara și-a îndeplinit misiunea chiar în fața rivalilor arădeni, îndulcind astfel și mai mult bucuria salvării de la retrogradare.

Barajul nu a fost însă lipsit de emoții pentru alb – violeți. Într-un mic vulcan alb – roșu, textiliștii au deschis scorul rapid prin Adrian Petre dând impresia că avertizările utiștilor după meciul tur se vor adeveri. Poliștii nu și-a pierdut însă cumpătul și Bărbuț restabilește egalitatea în minutul 17, printr-o minge plasată elegant pe lângă Miron. Mai mult, după numai patru minute Mailat a trimis o pasă lungă lui Drăghici iar atacantul timișorean profită de ieșirea întârziată a lui Miron, îl driblează și trimite în poarta goală. Golul a redus tribunele tăcere, dar dintr-un colț al stadionului cei aproape o sută de fani alb – violeți au început deja sărbătoarea.

UTA s-a dovedit a fi prea firavă pentru a putea emite pretenții. Laurențiu Roșu i-a introdus în teren și pe Copil sau Stahl, însă arădenii nu au putut prelua cârma jocului. Elevii lui Ionuț Popa au arătat o siguranță care i-a permis oricărui suporter timișorean să fie convins de câștigarea jocului în orice moment. O singură ocazie periculoasă și-au mai creat gazdele în partea a doua, însă reluarea frumoasă a lui Curtuiuș a trecut de puțin pe lângă bară.

Până la urmă tot ACS Poli avea să fie echipa ce mai punctează o dată. Nou intratul Pedro Henrique profită de o ezitarea a defensivei arădene și îl lobează elegant pe Miron. Se încheie 3 – 1 pentru Timișoara, iar alb – violeții încep sărbătoarea pe teren. Merită cu prisosință aprecieri pentru că au salvat un sezon ce părea deja pierdut, iar Timișoara rămâne și în sezonul următor cu prezență în prima ligă.

UTA Arad: Miron, Adili, Gligor, Manea, Burlă, Strătilă (min 61 Piccioni), Tănase (min 46 Stahl), Chindriș, Vîlceanu (min 46 Copil), Petre, Curtuiuș

ACS Poli: Straton, Străuț, Scutaru, Cânu, Șeroni, Artean, Soljic, Bărbuț, Croitoru (min 67 Fucek), Mailat (min 76 Doman), Drăghici (min 87 Pedro Henrique)

Spune-ti opinia!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *