Timba dă lovitura și promovează!


BC Timba a promovat în Liga Națională de baschet masculin. ”Urșii” revin în elită după 3 sezoane petrecute în eșalonul doi grație victoriilor obținute în turneul de promovare de la București.

Vești excelente vin pentru baschetul timișorean din capitală; BC Timba a reușit promovarea în prima ligă masculină. Galben-negrii au reușit să își asigure biletele promovării în minim de meciuri, câștigând primele două dueluri din turneul de baraj de la București.

Băieții conduși de Bogdan Murărescu au învins pe rând pe CS Cuza Sport Brăila și CS Politehnica Iași astfel că meciul de final cu CN Aurel Vlaicu București mai contează doar pentru palmares. Timba a depășit Brăila cu 69-58, respectiv Iașiul cu 95-71, și revine în elită după 3 sezoane petrecute în liga secundă. Veteranul Branko Cuic a fost unul dintre atu-urile timișorenilor în primele jocuri cu 72 de minute strânse pe teren. În schimb Marius Deconescu și Mirko Kovac au fost coșgeterii ”urșilor”.

Cu 4 puncte, Timba nu mai poate pierde unul din cele două locuri promovabile din cadrul turneului indiferent de deznodământul ultimei partide.

Asta înseamnă că în sezonul 2017-2018 al Ligii Naționale masculine, Timișoara va avea două echipe: SCM și BC Timba.

Egalitate perfectă la fete

Fetele conduse de Vera Găvrilă nu au obținut încă promovarea după primele două jocuri. Victoria în fața Rapidului le-a readus în calcule după eșecul de la debut cu CSU Alba Iulia. Timișorencele cedaseră vineri după-amiaza duelul cu Alba cu 56-65 și promovarea părea un target îndepărtat. Ziua de sâmbătă a adus un succes cu Rapid București, 68-62, și calificarea a redevenit posibilă.

SCM-ul întâlnește duminică pe Agronomia București, de la ora 15,30, și învingătoarea merge în prima ligă. Bucureștencele au și ele o victorie la activ, la fel ca Rapid. Practic după două zile fiecare echipă are câte o victorie și o înfrângere.

 

Spune-ti opinia!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *