Vin 15 milioane de euro pentru sport?


Sportul românesc așteaptă cu sufletul la gură aplicării noii legi cu privire la finanțarea din bani publici. Cota de 5% avansată de Guvern ar putea reprezenta salvarea de la colaps a sportului de performanță.

Vestea că sportul de performanță va putea fi sprijinit cu bani publici de către fiecare administrație locală a adus puțină ușurare pe chipurile conducătorilor de cluburi, conducători tot mai chinuiți în ultimi ani cu găsirea de finanțări. Ordonanța care prevede sprijinirea sportului cu o cotă de 5% din bugetul Primărie este văzută realmente ca o salvare pentru activitatea de performanță.

Conducătorii cluburilor locale au început deja calculele și estimările a ce impact va avea noua lege. Direct vizați sunt cei de la Sport Club Municipal Timișoara, gruparea aflată direct sub conducerea municipalității. Directorul Radu Țoancă așteaptă încă lămuriri suplimentare de la București cu privire la aplicarea ordonanței.

Va fi un ajutor mare pentru că sunt niște bani în plus; mai mult ei pot fi acordați și pentru plata salariilor – ceea ce este foarte important. După barajul Poli – UTA vom ști exact ce bani vor fi disponibili pentru SCM. De asemenea așteptăm lămuriri vizavi de cei 5% și sperăm sprijin și de la Consiliul Județean pentru că și ei ar avea disponibili vreo 3 milioane de euro”, a punctat fostul consilier local.

Timișoara este oarecum privilegiată pentru că are cel mai mare buget din țară după București. Aproximativ 300 milioane de euro sunt banii municipalității, iar 5% ar reprezenta o felie consistentă de 15 milioane pentru sport. Există probabilitatea ca ordonanță să primească un amendament care să restricționeze cei 5% doar la veniturile proprii ale Primăriei – caz în care suma scade la 4 milioane de euro – sau la o parte a bugetului local – situație în care sportul primește 10 milioane.

Spune-ti opinia!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *