Două campioane pe traseul european al lui Saracens


Campioana și-a aflat adversarii din preliminariile Challenge Cup. Timișoara Saracens va face parte din grupa A urmând să înfrunte, în perioada octombrie-ianuarie, pe Calvisano, Petrarca, XV Batumi și Universitario Lisabona.

Au fost publicate primele informații legate de competiția Continental Shield, în fapt întrecerea preliminară a Cupei Challenge. Campioana României se numără printre cele opt cluburi acceptate la startul acestei competiții alături de patru grupări italiene și câte una din Germania, Portugalia și Georgia.

SCM Timișoara Saracens a fost repartizată în grupa A preliminară alături de mai vechile cunoștințe Rovigo (Italia), Heidelberger (Germania) și Viadana (Italia). Formatul specific preliminariilor prevede că echipele vor juca câte un singur meci împotriva fiecărei echipe din Grupa B. Asta înseamnă că trupa din Ronaț le va înfrunta pe Calvisano (Italia), Petrarca (Italia), XV Batumi (Georgia) și Universitario Lisabona (Portugalia). Calendarul va fi anunțat în perioada următoare de EPCR, cert este că jocurile vor avea loc în perioada octombrie-ianuarie.

Calvisano este campioana la zi a Italiei, Petrarca este vicecampioana din Peninsulă, XV Batumi este vicecampioana campionatului Georgiei, iar Lisabona este regina Portugaliei.

Doar primele clasate în fiecare grupă se califică în play-off, unde le așteaptă rușii de la Enisei STM și Krasny-Yar. Învingătoarele se vor califica pentru sezonul 2018/2019 al Challenge Cup, dar vor evolua și într-o finală de palmares a preliminariilor la Bilbao, în 11 sau 12 mai, în deschiderea finalelor Champions Cup si Challenge Cup.

 

Spune-ti opinia!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *