Înfrângere la limită pe terenul liderului


ACS Poli a suferit o înfrângere la limită chiar pe terenul liderului startului de campionat. La Botoșani, alb – violeții nu au reușit să-și fructifice ocaziile create și s-au văzut învinși de un gol venit în urma unei devieri norocoase.

Chiar și fără vedeta Golofca transferată la FCSB, Botoșaniul a început bine meciul cu alb – violeții și a preluat cârma încă de la fluierul de start. Prima ocazie a venit însă abia după un sfert de oră de joc și din fază fixă. Mihai Roman bate bine o lovitură liberă de la aproximativ 25 de metri,dar mingea nu prinde cadrul porții. Jocul a continuat fără ocazii notabile până spre minutul treizeci, când o pătrunderea a lui Daniel Popa pe flancul drept ajunge la Fulop după devierea lui Cânu, iar atacantul gazdelor deschide scorul.

Timișoara nu a fost capabilă de un răspuns prompt, iar prima parte s-a încheiat fără încercări notabile ale elevilor lui Ionuț Popa. Mai mult Laurenţiu Buş putea mări avantajul gazdelor dar Curileac intervine providențial.

Partea secundă a început din nou greu pentru alb – violeți, dar  tânărul Mailat lovește defectuos un balon primit excelent de la Vașvari, după ce reușise o preluare perfectă. Urmează o terță de schimbări alb – violete într-un interval de cinsprezece minute. Popa îi trimite în luptă pe Miguel, Soljic și Ciucur dar compartimentul ofensiv al bănățenilor nu dă randament. Marius Croitoru încercă varinta șutului de la marginea careului, dar  mingea trimisă plasat nu îi crează probleme lui Cobrea. ACS Poli putea egala în extremis după gafa lui Mușat, dar Ciucur se precipită în fața porții și trimite peste din situație favorabilă.

Botoșaniul se impune și rămâne liderul surpriză al ligii I, iar Timișoara stagnează la șase puncte obținute în fața unor adversari mai modești, și iese din afara zonei de play-off. Urmează întâlnirea cu Viitorul, un meci în care și Timișoara poate profita totuși de forma slabă a trupei lui Hagi.

FC Botoșani: Cobrea, Ungurușan, Burcă, Miron, Mușat, Cucu, Tincu, Roman (min 58 Serediuc), Fulop (min 82 Moruțan), Buș, Popa (min 55 Kuku)

Poli Timișoara: Curileac, Crețu, Melinte, Cînu, Țigănașu, Artean (min 72 Soljic), Vașvari, Munteanu (min 78 Ciucur), Croitoru, Mailat, Bud (min 64 Miguel)

Spune-ti opinia!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *