Primul pas către Cupa Regelui!


SCM Timișoara Saracens a devenit principala favorită la câștigarea Cupei Regelui, primul trofeu din partea a doua a sezonului. Campioana a obținut primul succes în etapa de debut: 22-16 cu Steaua București.

Trupa din Ronaț a făcut primul pas către recâștigarea trofeului Cupei Regelui, un trofeu al unei competiții ciuntite care a pierdut pe drum două dintre competitoare. CSM Suceava și CSM București s-au retras în ultimele zile ale startului și au lăsat întrecerea în 5 formații: 3 în grupa 1-4 și 2 în cea a locurilor 5-7.

În aceste condiții ecuația câștigării trofeului a devenit mult mai simplă pentru campioană: două meciuri acasă cu Steaua și Baia Mare ar trebui să fie la îndemână pentru câștigarea Cupei Regelui. Primul pas a fost făcut sâmbătă dimineața, într-o căldură năprasnică – meci început 32 grade și încheiat 34 grade. Victorie cu 22-16 în fața bucureștenilor de la Steaua

Cătălin Fercu, cu un eseu, și John Leiataua, cu două eseuri, au adus cele mai importante puncte pentru echipa gazdă. Gabi Conache, ajuns pe post de demi, a fost responsabil cu jocul de picior și a pus pe tabelă 7 puncte din două transformări și o lovitură de penalitate. Punctele Stelei au venit de la Boldor, un eseu și două penalități, și Melinte, un eseu.

De notat că Timișoara a avut două eliminări temporare ale lui Zaharia și Tangimana, iar Steaua a primit și ea un cartonaș galben.

A fost primul joc al verii pentru Saracens și prima șansă de a-i vedea la lucru pe noii veniți în această. Centrul John Leiataua a fost omul meciului cu cele două încercări, iar pilierul Ionel Badiu a intrat în repriza secundă. Ceilalți jucători sunt așteptați să își facă debutul pentru Timișoara în meciul de peste o săptămână, cel cu CSM Știința Baia Mare.

 

Spune-ti opinia!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *