Una la fete și unul la băieți


Sfârșitul de săptămână aduce două noi achiziții pentru SCM Timișoara, câte unul pentru echipa masculină și cea feminină.

Continuă campania de transferuri pentru gruparea municipalității cu doar câteva zile înaintea reunirii. Clubul timișorean a anunțat vineri două achiziții, un pivot pentru teamul feminin și un fundaș pentru echipa băieților.

Numărul stranierelor a ajuns la trei în rândul nou-promovatei SCM Timișoara. Leeza Burdgess este cea de-a treia sportivă din Statele Unite care a bătut palma cu SCM în această vară. Pivotul de 1,94 metri și 26 de ani a evoluat în ultima stagiune în campionatul Bulgariei, pentru Montana 2003, după ce evoluase în anii precedenți pentru Bursa Buyuksehir, Mersin Buyuksehir (Turcia) și Metanord Bellinzona (Elveția).

În lotul lui Mihai Coldea deja au fost incluse americanele Conwright Maegan și Hannah Young și timișorencele Adina Stoiedin și Dora Ardelean.

Și băieții au oficializat o mutare în prima zi a week-endului. Tudor Gheorghe a semnat cu Timișoara pentru un sezon. El este proaspăt câștigător al titlului de campion european la CE FIBA U20 Divizia B cu naționala României, unde l-a avut ca antrenor pe Tudor Costescu. Fundașul de 20 de ani și 1,84 metri a evoluat în stagiunea precedentă pentru campioana U Transilvania Cluj.

Transferul său este cu atât mai important cu cât, din sezonul 2017/2018, echipele din Liga Națională de baschet masculin au obligația de a avea pe teren, pe parcursul primului sfert, cel puțin un jucător român sub 22 de ani.

Echipa condusă de Tudor Costescu și-a stabilit reunirea pentru data de 14 august.

Spune-ti opinia!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *