Campioana a luat o gură de oxigen


Campioana a reintrat în primele patru locuri după seria nefastă din Superligă. SCM Timișoara Saracens a bifat al doilea succes din campionat pe terenul Universității Cluj-Napoca, 38-22.

Prin tradiție ultimele dueluri dintre Timișoara și Cluj la rugby se încheiau cu un veritabil galop de sănătate pentru bănățeni. Nu a mai fost cazul în partida de sâmbătă, din penultima rundă a turului. Saracens s-a impus însă a făcut-o cu destule emoții, confirmând că nu trece printr-o perioadă tocmai fastă.

Meciul a început de la 0-7 pentru că după două minute Helu a reușit primul eseu iar Samoa prima transformare. Până la pauză Sabău și Pretorius aveau să mai înscrie câte o încercare, iar Samoa nu a dat greș la bețe. Gazdele au răspuns doar printr-o penalitate a lui Mazăre: 21-3.

Elevii lui Matt Williams au fost surprinși în prima parte a reprizei secunde. Ardelenii au reușit un eseu prin Dinu și o transformare și un dropgol prin Mazăre și scorul s-a strâns. Umaga a adus eseul patru pentru oaspeți dar Universitatea a semnat trei penalități cu care a revenit la o distanța a unui eseu transformat. Eseul lui Morrison a adus liniștea în tabăra timișoreană, urmat de o transformare și o penalitate a lui Samoa.

Saracens: Badiu, Sabău, Pungea – Popârlan, Mureșan – Morrison, Rus, Stewart – Pretorius, Hunt – Tangimana, Umaga, Manumua, Helu – Samoa. Rezerve: Halalilo, Doge, Mariș, Iftimiciuc, Ianuș, Rupanu, Iștoc, Conache.

Timișoara urcă pe locul patru cu victoria de 5 puncte de la Cluj-Napoca și beneficiind de pasul greșit făcut de Dinamo acasă (32-53 cu CSM București). În runda viitoare bănățenii revin acasă pentru disputa cu codașa Politehnica Iași.

 

Spune-ti opinia!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *