Saracens caută restartul!


Campionii strâng rândurile după cel mai modest start de campionat din ultimii ani și așteaptă un restart în partida de sâmbătă cu Universitatea Cluj-Napoca. ”Suntem frustrați”, recunosc sarazinii timișoreni.

Ultimele rezultate ale campioanei i-au pus pe gânduri pe rugbiști și au adus analize a evenimentelor care au dus la situația actuală: o singură victorie în patru etape de campionat. Explicațiile acestui start modest de Superligă vin din partea principalului responsabil – antrenorul Matt Williams.

În opinia australianului cauzele care au dus la seria de rezultate neconvingătoare sunt legate de accidentări, erori și arbitraj. ”E frustrant să facem două rezultate de egalitate consecutive. E greu să pierzi victoria la lovituri de pedeapsă, dar lumea s-a panicat prea repede. Mai sunt 45 de puncte puse în joc, este destul timp să recuperăm terenul pierdut. E ciudat să fim acuzați, doar am pierdut un singur meci”, a punctat Williams, cel care a fost chemat să dea lămuriri în fața conducerii după remiza cu Dinamo.

Noi suntem într-o situație inedită, am folosit 40 de jucători în aceste 4 meciuri, este un număr incredibil. În mod normal sunt cluburi care rotesc 25 de jucători într-un campionat întreg… Am avut nouă jucători importanți accidentați și am fost obligați să schimbăm echipa de fiecare dată. Avem cea mai bună apărare, am încasat doar patru eseuri dar împotriva noastră se dictează multe penalități.

Nu putem da vina pe arbitri, este clar că și noi greșim mult. Multe erori ne aparțin, dar aproape fiecare grămadă se încheie cu penalitate. Cum vom putea învăța însă tinerii troacări să joace rugby dacă după fiecare grămadă se fluieră lovitură de pedeapsă? Este foarte greu să joci rugby cu 34 de penalități fluierate într-un meci, practic avem una la fiecare două minute”, a mai spus Williams.

Punctul pe I la l-a pus căpitanul Valentin Popârlan: ”Spuneți-mi dumneavoastră cum se explică că atunci când am jucat contra lui Saracens, cea mai bună echipă din Europa, am fost penalizați doar cu 4 lovituri, iar în campionat primim o grămadă? Suferim la grămezi pentru că noi folosim forța și adversarii au șiretlicuri permise de arbitri. Avem nevoie de un moment de respiro după toate uppercuturile luate, trebuie să începem să atacăm și noi”.

Saracens joacă sâmbătă la Cluj, cu Universitatea, de la ora 11.

Spune-ti opinia!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *