Timișoara dă lovitura în Ștefan cel Mare: Dinamo – ACS Poli 1 – 2


© FOTO: Razvan Pasarica / www.SportPictures.ro

ACS Poli a dat lovitura în Ștefan cel Mare. Bănățenii s-au impus pe terenul rivalei Dinamo și au ajuns din nou pe loc de play-off. Trupa lui Ionuț Popa a reușit să întoarcă scorul după ce s-a văzut condusă, reușind o nouă victorie în fața echipelor puternice din liga I.

Jocul a început cu Dinamo avântată în atac încă din primele momente. În minutul 2 câinii irosesc o șansă mare de a deschide scorul prin Costache. Lansat excelent de Steliano Filip, tânărul fotbalist al a fost blocat excelent de Curileac. Zece minute mai târziu, mijlocașul alb – roșilor s-a aflat din nou la finalizare, dar nu a prins cadrul porții. Timișoara a început să-și facă simțită prezența în ofensiva după primul sfert de oră. Drăghici are prima ocazie a poliștilor, după o incursiune proprie dar atacantul alb – violeților finalizează slab.

Principalul pericol la poarta lui Curileac avea să scuture plasa în minutul 30. Valentin Costache este găsit excelent de Nemec, iar Dinamo deschide scorul. Bucuria gazdelor nu a durat decât șapte minute. Șeroni este faultat de Penedo în careu, iar Vașvari restabilește egalitatea, stabilind și scorul pauzei.

Partea secundă a început din nou cu dinamoviștii în atac. Adam Nemec reia cu capul din poziţie ideală, puţin pe lângă poarta lui Curileac. Poliștii însă echilibrează jocul și chiar inițiativa. În minutul 56 nou venitul Ivan Curjuric a ratat o şansă imensă de a marca la prima atingere de balon pentru Poli Timişoara. După doar un minut Bârnoi reia și el puțin pe lângă bara laterală dintr-un unghi închis. Dar ambiția Timișoarei este răsplătită în minutul 63. Vașvari îl servește excelent pe Drăghici, iar atacantul bănățean saltă mingea peste Penedo. După numai cinci minute Curjuric irosește o nouă situație de gol, trimițând peste poartă din interiorul careului mare.

Creţu i-a dat emoții lui Ionuț Popa, respping defectuos o minge spre propria poartă, dar Curileac respinge de sub bară. Dinamo putea egala totuși în prelungiri, dar Ionuţ Şerban a trimis pe lângă poartă din 20 de metri. Timișoara se impune cu 2 – 1 în Ștefan cel Mare și îi oferă lui Ionuț Popa prima victorie în groapă.

În urma victoriei cele două formații fac rocada în clasament. ACS Poli ajunge pe loc de play-off și speră din nou la un sezon cu ambiții.

Dinamo București: Penedo, Hanca, Nedelcearu, Katsikas, Filip, Anton (min 62 Rivaldinho), Mahlangu, Costache, Nascimiento (min 85 Șerban), Salomao, Nemec (min 55 Bokila)

ACS Poli: Curileac, Crețu, Melinte, Cînu, Șeroni, Artean, Soljic (min 55 Curjuric), Munteanu (min 88 Ciucur), Vașvari, Bîrnoi, Drăghici (min 76 Miguel)

Spune-ti opinia!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *