ACS Poli se impune din nou în fața unei echipe cu pretenții: 2 – 1 cu Astra


ACS Poli a reușit să treacă peste înfrângerea drastică de la București, învingând pe teren propriu o altă formație cu pretenții de play-off. Bănățeanii par să se simtă mai confortabil în meciul cu echipele puternice din Liga I. Alb – violeții au trecut cu scorul de 2 – 1 de Astra Giurgiu, într-un joc în care au evoluat mai bine de o oră în superioritate numerică.

Cu doar 400 de spectatori în tribune, jocul de pe Dan Păltinișanu a început într-un ritm lent, fără faze importante de joc pentru jumătate de oră. Și primul moment important nu s-a petrecut în apropiere vreunei porți ci la mijlocul terenului. Abang, deja avertizat, l-a accidentat pe Croitoru iar Colţescu a decis să-i acorde al doilea galben si implicit pe cel roșu. ACS Poli a profitat imediat de superioritate și după numai șapte minute Munteanu a deschis scorul, cu un şut din interiorul careului. În 10 oameni giurgiuvenii au fost aproape de egalare, prin Seto, a cărui lovitură de cap a fost deviată în corner de un adversar.

Bănăţenii au avut prima şansă a reprizei a doua. Curjuric a primit într-o poziţie ideală, dar nu a tras suficient de plasat, iar Iliev a reuşit să respingă. În ciuda superiorității, giurgiuvenii au reuşit să egaleze, Balaure a finalizat elegant din interiorul careului o pasă excelentă a lui Marquinhos.

Alb – violeții nu au cedat însă, și după doar doisprezece minute au revenit din nou în avantaj pe tabelă. Mailat reușește o execuție de senzație de la 30 de metri, mingea lovind transversala și pe goalkeeperul oaspeților înainte de a scutura plasa. Până la final timișorenii au închis bine jocul și și-au asiguar trei puncte importante pentru moral și scaunul lui Ionuț Popa.

Pentru bănățeni este prima victorie după șase partide și gândurile de play-off au început să răsară printre cei mai optimiști. Doar două puncte îi desparte pe timișoreni de locurile cu pretenții și etapa viitoare aduce un joc aparent facil, pe terenul lanternei roșii.

ACS Poli: Curileac, Crețu (min 46 Ciucur), Bocșan, Melinte, Țigănașu, Soljic, Vașvari, Munteanu (min 73 Doman), Croitoru (min 34 Curjuric), Mailat, Abraw

Astra Giurgiu: Iliev, Belu, Polczak, Da Silva, Stan, Seto, Balaure (min 77 Radulovic), Ioniță (min 56 Vinicius), Moise, Nyuiadzi (min 71 Gheorghe), Abang

Spune-ti opinia!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *