Calificare în Final 8!


Una caldă și alta rece pentru baschetul de la SCM Timișoara miercuri seara. Echipa masculină a deschis seara cu o calificare în turneul final al Cupei României, în timp ce fetele au debutat cu un duș rece în campionat.

Și băieții SCM-ului au obținut biletele pentru  Final 8-ul Cupei României la câteva zile distanță de performanța similară izbutită de fete. La adăpostul avantajului de 6 puncte luat din tur, ”leii” și-au permis luxul de a ceda acasă cu SCMU Craiova, 103-105. Și cu scorul general de 185-181 Timișoara se alătură celorlalte echipe calificate în turneul final ce pentru al doilea an la rând se va desfășura în formula extinsă cu 8 participante.

Pericolul din tabăra oltenilor a venit de la un fost ”leu” din perioada Badnjarevic.  Ivan Siriscevic era să îi califice de unul singur pe craioveni mai departe cu o evoluție excelentă încununată cu 38 de puncte și 4 assisturi. Croatul a avut o serie incredibilă în sfertul trei cu care și-a readus echipa în joc cu aruncări de 3 puncte. Și de la +10 pentru Timișoara s-a făcut rapid +10 pentru vizitatori.

S-a jucat pe muchie de cuțit până în ultimele secunde, atunci când Craiova a irosit două atacuri și și-a văzut avantajul de 4 puncte înjumătățit.

”Mă mulțumește faptul că ne-am calificat mai departe, însă nu îmi convine că am pierdut acasă. Din cele 8 reprize jucate cu ei mă mulțumesc vreo 6 dintre ele. Am condus la scor, apoi am fost conduși la diferență și în cele din urmă am revenit din nou; e bine că am avut puterea să revenim”, sună concluzia trasă de principalul bănățenilor, Tudor Costescu.

Căpitanul Mladen Jeremic a fost liderul punctelor marcate pentru BC SCM Timișoara cu 26 de puncte. La capitolul recuperări Ionuț Drăgușin a stat cel mai bine cu 13 reușite plus 9 puncte. De la oaspeții s-a remarcat în special Siriscevic – 38 de puncte și 4 pase decisive, urmat de Novak – 23 puncte.

Într-o altă partidă a turului inaugural se vor întâlni cele două echipe nou-promovate, Politehnica Iași și BC Timba, duelurile fiind amânate pentru 18 și 25 octombrie.

Puține șanse în fața campioanelor

Seara a continuat cu un joc din etapa inaugurală a campionatului de baschet feminin. Nou-promovata SCM Timișoara a primit vizita campioanei Sepsi Sfântu Gheorghe în fața căreia a cedat cu 64-82. Diferența s-a făcut în sfertul al doilea, unul în care oaspetele au sprintat cu un parțial 33-12, diferență ce avea să se mențină până la final.

Lloyd – 28 puncte, a fost principala marcatoare a gazdelor, iar Burdgess și-a trecut în cont 10 recuperări. Oaspetele le-au avut pe Marshall și Fontaine, ambele cu câte 21 de puncte. În tabăra lui Sepsi se regăsesc și timișorencele Anemarie Părău – 4 puncte și Ancuța Stoenescu – 5 puncte.

 

Spune-ti opinia!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *