Europa, venim!


Campioana României este nevoită să o ia de la capăt pentru o nouă prezență în grupele Challenge Cup. SCM Timișoara Saracens reîncepe calificările competiției europene la doi ani distanță de la prima prezență în Continental Shield.

Rugbiștii timișoreni vor să repete scenariul din stagiunea 2015-2016 în care au încheiat cu fruntea sus preliminariile Challenge Cup și au acces fără eșec în grupele principale. După șansa irosită în primăvară, în returul cu rușii, Saracens trebuie să pornească de la zero în drumul către lumea bună a rugbyului european.

Primul obstacol îl reprezintă Petrarca Rugby Padova, campioana Italiei de 13 ori ce vine sâmbătă, de la ora 15, pe Dan Păltinișanu. Este primul joc dintr-o primă serie de patru pe care elevii lui Matt Williams le au de disputat în faza I. Urmează pe rând CD Universitario Lisabona (21 octombrie), Calvisano Pataro (9 decembrie) și RC Batumi (16 decembrie). Din grupa A a SCM-ului fac parte Rovigo (Italia), Viadana (Italia) și Heidelberg RK (Germania). Sistemul de desfășurare este unul inedit cu meciuri contra echipelor din grupa B.

Niciun meci nu va fi ușor de abordat la acest nivel, meciurile din cupele europene sunt o competiție unică”, a explicat antrenorul australian Matt Williams.

 

Spune-ti opinia!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *