Fără răspuns în fața liderului: AFC Hermannstadt – Ripensia 2 – 0


Ripensia nu a reușit să țină piept liderului ligii a II-a. Duelul nou promovatelor le-a găsit în postura surprinzătoare din partea superioară a clasamentului. Galben roșii aveau nevoie de un rezultat pozitiv pentru a confirma startul bun de sezon, însă liderul Hermannstadt s-a impus meritat cu 2 – 0 după un joc în care l-a dominat.

Încurajată și de un grup zgomotos de suporteri venit de la Timișoara, Ripensia încerca în deplasarea de a Sibiu să se mențină aproape de topul fruntaș. Dar gazdele s-au dovedit a fi o echipă bine închegată de timișoreanul Alexandru Pelici. Jocul a început cu Sibiul în atac. După un început de tatonare, Hermannstadt-ul a atacat în valuri la poarta lui Rădulescu.  Prima ocazie importantă a venit în minutul 12, când Dâlbea a tras peste poarta Ripensiei din doar câţiva metri. Cosmin Neagu, Iulian Popa şi Bogdan Rusu au continuat asaltul la poarta Timișoarei, iar pe fondul dominării copioase a venit și primul gol. Rusu este găsit excelent de Neagu, iar atacantul gazdelor trimite puternic la colţul lung, fără şanse pentru Rădulescu.

Ripi a încercat să răspundă până la pauză. Primul semnal urcarea lui Toma, oprit în ultimul moment de tânărul  goalkeeper internațional Căbuz. Mediop și-a încercat și el șutul de la distanță, dar mingea trimisă cu pământul nu l-a păcălit pe goalkeeperul gazdelor. O altă şansă a timişorenilor a avut loc în minutul 39, când Toma a executat o lovitură liberă, mingea ajunge la Zaluschi, dar acesta nu prinde cadrul porții.

În partea secundă tot gazdele au revenit la cârma jocului, iar în minutul 76 au majorat diferența pe tabelă. Lupu a executat o lovitură liberă de pe partea stângă, mingea ajunge cu noroc la Stoica, iar acesta îl învinge pe RĂdulescu la colțul scurt. Până la final tot Sibiul a avut ocaziile importante, norocul și intervențiile lui Rădulescu păstrând proporția scorului. S-a încheiat 2 – 0, iar Ripensia se îndepărtează la 11 puncte de lider.

FC Hermannstadt: Cătălin Căbuz – Daniel Tătar, Radu Crişan, Ionuţ Stoica, Claudiu Pamfile – Răzvan Dâlbea (cpt.), Robert Boboc (Lucian Dumitriu 82′) – Andrei Hergheligiu, Iulian Popa (Sabin Lupu 72′), Cosmin Neagu (Petrişor Petrescu 62′) – Bogdan Rusu

Ripensia: Iulius Rădulescu – Adrian Popa (cpt.), Flavius Vlădia, Claudiu Apro, Călin Toma – Marius Semeniuc (Denis Golda 86′), Adrian Zaluschi, Gabriel Stoi, Adrian Ungureanu (Sebastian Bobină 75′) – Andrei Dumiter (Laurenţiu Tudor 46′), Mediop Ndiaye

Spune-ti opinia!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *