Adio Matt Williams!


Rezultatele dezamăgitoare ale rugbiștilor timișoreni au adus și o măsură dură. Antrenorul Matt Williams și-a încheiat colaborarea cu campioana și îi face loc secundul Sosene Anesi.

Considerat a fi cel mai cel mai titrat antrenor prezent în campionatul intern, Matt Williams nu a rezistat decât patru luni în Ronaț, pe banca campioanei. Vineri după-amiaza, un comunicat de presă emis de gruparea bănățeană a anunțat despărțirea de tehnicianul australian. Este al doilea antrenor principal care pleacă de la Timișoara în acest an din cauza rezultatelor slabe. Neo-zeelandezul Grainger Heikell fusese demis în luna aprilie.

Timișoara Saracens a pornit proiectul Timișoara 2021 prin care ne dorim ocuparea unui loc superior în rugby-ul european. Este un proiect îndrăzneț, dar în același timp unul care necesită resurse și organizare la un alt nivel. Din această perspectivă, Matt Williams, cu vasta sa experiență internațională, a fost cooptat în stafful tehnic al echipei la începutul sezonului.

Cu toate acestea, infrastructura existentă și resursele financiare alocate în acest moment nu se ridică încă la standardele necesare derulării unui astfel de proiect. Deși drumul până la succes este greu, nu renunțăm la intențiile noastre și vom continua să luptăm pentru obiectivele propuse. Îi mulțumim lui Matt pentru profesionalism și pentru sprijinul acordat cât timp a fost la Timișoara și îi urăm succes pe viitor”, spune oficialul Dușan Filipaș în comunicatul de presă emis de club.

Tehnicianul în vârstă de 57 de ani a devenit antrenorul principal al celor de la SCM Timișoara Saracens în luna iulie. A preluat conducerea echipei o lună mai târziu. În CV-ul său figurează echipei ca New South Wales Waratahs, Leinster Rugby, Ulster, naționalele Australiei, Scoției și Irlandei.

Secundul Sosene Anesi a preluat deja atribuțiile antrenorului principal și va conduce de pe bancă meciul de sâmbătă cu Steaua București. Partida are loc de la ora 11, pe arena Gheorghe Rășcanu.

Spune-ti opinia!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *