La ultima fază…


Pas greșit al rugbiștilor timișoreni la startul ediției 2017-2018 al Cupei României la rugby. Saracens a cedat primul duel al competiției, 7-8 cu CSM Știința Baia Mare.

Timișoara este condusă cu 1-2 în meciurile directe cu Baia Mare din acest sezon, toate desfășurate pe arena Dan Păltinișanu. ”Zimbrii” și-au adjudecat partida de sâmbătă, scor 8-7, de departea cea mai echilibrată dintre cele trei ale toamnei. Un eșec conturat de-a lungul celor 80 de minute însă concretizat abia în minutele de prelungire.

Absențele din tabăra SCM-ului au cântărit decisiv și jocul campioanei a suferit la unele capitole. Grămada a fost dominată, tușele s-au câștigat în procentaj scăzut, iar treisferturile nu au găsit breșele ca altădată. Chiar și așa, cu puțin noroc și atenție, Saracens putea să câștige acest prim joc al Cupei. Faza ce a dus la penalitatea din ultimul minut putea fi evitată și implicit tabela rămânea la 7-5.

După un 0-0 la pauză, băimărenii au deschis scorul prin eseul lui Van Heerden din minutul 60. O fază la care grămada oaspeților a câștigat metri buni până în terenul de țintă, într-un moment în care Helu își ispășea o eliminare temporară. Taniela a nimerat bara din transformare și a rămas 0-5. Răspunsul timișorenilor a venit prompt: Manumua a reluat lung de la centrul terenului și Simionescu se infiltrează între apărătorii adverși și reușește o recuperare surprinzătoare. Aripa timișorenilor a scăpat de un placaj și s-a dus până în terenul de țintă. Același Manumua și-a făcut datoria și a transformat pentru 7-5.

Și se părea că așa va rămâne în ciuda presiunii băimărenilor. Nici măcar tentativele de drop-gol ale oaspeților din final nu au avut succes… până la penalitatea din minutul 79. Sarazinii rămân cu un punct din acest duel și ocupă poziția a patra a clasamentului condus de Steaua.

Timișoara Saracens: Badiu, Rădoi, Doge – Popârlan, Iftimiciuc – Doyle, Morrison, Stewart – Rupanu, Hunt – Tangimana, Umaga, Manumua, Helu – Samoa. Au mai jucat: Săbau, Militaru, Mariș, Mureșan, Rus, Popa, Simionescu, Leiataua.

În runda viitoare, bănățenii se deplasează în capitală pentru partida cu CSM București. Celelalte rezultate: Poli Iași – Steaua București 26-38, Universitatea Cluj – CSM București 32-35.

 

Spune-ti opinia!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *