Timișoara începe Cupa cu “Derby de România”


Pentru a treia oară în această toamnă, SCM Timișoara Saracens și CSM Știința Baia Mare vor sta față în față pe arena Dan Păltinișanu. Sâmbătă, de la ora 11, campioana caută să obțină debutul cu dreptul în Cupa României.

Cel mai așteptat meci al rugbyului intern își consumă sâmbătă un nou episod. Al treilea în această toamnă pe stadionul Dan Păltinișanu, după 12-18 din Cupa Regelui și 23-15 inregistrat in Superligă. Timișoara și Baia Mare, favoritele la finala de la anul a Cupei României, sunt protagonistele derbiului din runda a doua.

Din postura de deținătoare a trofeului, Saracens țintește sus și în actuala ediție a Cupei și începe cu speranțe competiția. Are parte de cel mai greu debut, contra băimărenilor, însă miza e importantă pentru că punctele o pot apropia de locurile 1-2. ”Aceste meciuri sunt importante pentru orice rugbist, nu cred că se menajează nimeni chiar și cu gândul la națională”, spun internaționalii timișoreni.

Nouă convocări la naționale

Runda a doua este ultima în care echipele îi vor avea la dispoziție pe jucătorii internaționali. De luni se sună adunarea la echipa națională a României, iar Timișoara are ca de obicei contingentul cel mai important de jucători convocați. Nu mai puțin de opt pentru amicalele cu Samoa și Tonga din 18 și 25 noiembrie: Ionel Badiu, Andrei Rădoi, Valentin Popârlan, Ionuț Mureșan, Luke Samoa, Jack Umaga, Tangimana Fonovai și Marius Simionescu. Acestora li se adaugă Henry Seniloli, cel care va pleca la naționala statutul Fiji.

Cei 9 vor absenta de la meciurile cu CSM București și Steaua București din Cupă, urmând să revină doar pentru jocul cu Dinamo de la începutul lui decembrie.

Duelul dintre SCM Timișoara Saracens și CSM Știința Baia Mare se joacă sâmbătă, ora 11. Intrarea spectatorilor este liberă.

 

Spune-ti opinia!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *