Ea e numărul unu!


Luptătoarea Estera Dobre Tămăduiana este sportivul județului Timiș în anul 2017. La 30 de ani, sportiva de la CSM Timișoara a semnat cele mai bun rezultate – un loc 5 la Campionatul Mondial și un loc 2 la Cupa Europei.

Anul 2007 scotea în față de o surprinzătoare sportivă venită de nicăieri. Vicecampioană europeană sub culorile lui CSȘ Jimbolia, Estera urca în topul județean; zece ani mai târziu, luptătoarea domină din nou ierarhia județeană. De această dată o recomandă locul 5 ocupat la Campionatul Mondial, la care se adaugă un loc 2 la Cupa Europei probe pe echipe. Rezultate suficiente pentru a domina un top județean fără performanțe internaționale.

Este o veste foarte bună. Parcă l-am câștigat acest titlu și prin 2007, tot aici în Timiș. Nu mai țin minte exact pentru că în perioada în care am luptat pentru CSM Sfântu Gheorghe am fost desemnată sportivul județului Covasna în cinci ani. Sincer nu mă așteptam să am un an 2017 atât de bun; a fost unul de cumpănă pentru mine. Eram decisă să renunț la activitatea de performanță pentru că veneam după multe eșecuri și multe medalii pierdute”, ne-a declarat Estera, medaliată cu cinci titluri de vicecampioană europeană.

Festivitatea de premiere va avea loc în 20 decembrie, însă după câte se pare ea nu va mai sta sub patronajul Consiliului Județean Timiș. Conform noilor norme, DJTS-ul local se va atât de întocmirea ierarhiei, cât și de premierea sportivilor.

pe ici pe colo doar câteva titluri naționale. Este obișnuită cu asemenea distincții

pentru că în perioada petrecută la CSM Sfântu Gheorghe a confiscat pentru cinci

ani titlu județean și a primit și titlul de cetățean de onoare.

 

Spune-ti opinia!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *