Pe primul loc de Ziua Națională


BC SCM Timișoara poate să își facă poze cu actuala iererhie a Ligii Naționale, ”leii” au urcat pe prima poziție în urma succesului cu vicecampioana Steaua București, 86-83.

Etapa a opta a campionatului a adus o premieră pentru baschetbaliștii timișoreni. Timișoara a preluat șefia clasamentului, deocamdată provizoriu până ce se vor desfășura și restul jocurilor ale rundei. Violeții au sărbătorit Ziua Națională printr-o victorie cu Steaua București 86-83 (24-20, 26-18, 20-20, 16-25).

Un rezultat venit după un joc dominat în întregime, însă finalul a fost unul cu mari emoții cu Steaua aruncând de la 3 puncte pentru a împinge partida în prelungiri. Elevii lui Tudor Costescu au condus vreme de 36 de minute la diferențe mai mari de un coș. Ecartul maxim înregistrat a fost la 12 puncte, diferență înregistrată la pauza mare (50-38) și înaintea ultimului sfert (70-58). Steaua s-a apropiat pe nesimțite în ultimul sfert și au avut ultima posesie, forțând o triță.

Consider că este o victorie pe care am meritat-o, având în vedere că am condus mult timp. Poate pe final am avut puțin noroc, dar în măsura în care am avut și ghinion în atac, deci cred că lucrurile au fost compensate. Vreau să-mi felicit în mod special jucătorii pentru mobilizare și pentru spiritul de luptă. Cred că e un succes de care aveam nevoie și după o asemenea pauză și după un meci mai puțin bun la Tg. Mureș”, Tudor Costescu, antrenorul BC SCM Timișoara.

BCT-ul adună 12 puncte și este prima în Liga Națională. Restul jocurilor etapei sunt programate sâmbătă și duminică. Violeții vor juca etapa viitoare pe terenul lui CSMU Oradea, luni, 11 decembrie.

BCT: Diaz 22 puncte, Mijajlovic 21 puncte, Komatina 15 puncte, Calotă 8 puncte, Drăgușin 7 puncte, 9 recuperări, Jeremic 7 puncte, Burgess 4 puncte, Păun 2 puncte.

 

Spune-ti opinia!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *