Saracens – Batumi se joacă la Cluj!


Campionii sunt obligați să aleagă Cluj Arena în primul joc din play-offul Continental Shield. Partida din 20 ianuarie contra georgienilor de la RC Batumi se va disputa pe cel mai modern stadion din Transilvania pentru ca Timisoara nu are un stadion cu incalzire.

Luna ianuarie va aduce și primul duel tare pentru rugbiștii timișoreni în semifinalele Continental Shield; dubla cu RC Batumi. Turul se dispută în Georgia în 13 ianuarie, returul o săptămână mai târziu pe terenul campioanei României. Dacă georgienii au confirmat deja locația și ora partidei tur – ora locală 15 pe propria Rugby Arena – în schimb oficialii SCM-ului încă caută cea mai bună soluție.

După toate probabilitățile manșa retur se va disputa la Cluj-Napoca, pe modernul Cluj Arena, pentru a nu mai exista nicio emoție legată de starea gazonului. ”În proporție de 99% acolo vom evolua, doar dacă avem mare noroc am putea juca acasă”, spune unul dintre conducătorii grupării cu referire la conditiile meteo. Și asta înseamnă o nouă palmă dată unui oraș ”european” așa cum se pretinde a fi Timișoara.

Pentru a nu asista un nou episod trist cu Stade Francais din urmă cu un an, șefii clubului au analizat toate soluțiile la îndemână. Dan Păltinișanu nu mai reprezintă o soluție de încredere în luna ianuarie fără o instalație de încălzire a gazonului funcțională pentru că într-un an întreg CJT-ul nu a întreprins nimic în a îmbunătăți situația. S-au luat în calcul variantele externe Timișoarei. Una dintre acestea o reprezenta arena lui Saracens Londra, însă britanicii au spus Nu. Așadar singura variantă rămasă în picioare este Cluj Arena, cunoscută rugbiștilor bănățeni care au disputat acolo o finală a Cupei României și mai multe jocuri de campionat.

 

Spune-ti opinia!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *