Un punct în Georgia echivalent cu calificarea


Campioana României a suferit primul eșec din Continental Shield, 20-17 în deplasarea din Georgia, însă punctul bonus defensiv la garantează calificarea în play-off.

Vasile Rus a semnat în minutul 84 eseul care le asigură rugbiștilor timișoreni prezența în play-off. Condusă cu 20-12 de RC Batumi și cu șanse teoretice de a părăsi competiția după faza grupelor, Timișoara Saracens a reușit să obțină punctul izbăvitor prin încercarea semnată de fostul căpitan.

Ultimul joc din 2017 a adus și primul eșec european pentru gruparea din Ronaț. Pe terenul lui RC Batumi, sarazinii au cedat cu 20-17 (10-7) și rămân în cursa calificării pentru singurul loc disponibil în Challenge Cup.

Ultimul venit în tabăra bănățenilor, Kevin Luiters a marcat primul eseu, Tevita Manumua a semnat un eseu și o transformare, iar Vasile Rus a închis tabela în minutul 84. Timișorenii au încasat în schimb trei eseuri și o penalitate din partea unei echipe foarte solide cu o grămadă superioară.

Saracens: Militaru, Sabău, Pungea – Drenceanu, Stewart – Doyle, Rus, Morrison – Luiters, Rose – Zaharia, Umaga, Manumua, Lemnaru – Simionescu. Rezerve: Rădoi, Mariș, Doge, Popârlan, Ianuș, Rupanu, Sefanaia, Helu.

Saracens încheie cu 14 puncte grupa A din Continental Shield și așteaptă deznodământul celorlalte partide pentru a afla locul de pe care va accede în play-off, 1 sau 2, și adversarul pe care îl va întâlni. Jocurile din play-off se vor disputa tur-retur în luna ianuarie.

Spune-ti opinia!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *