Încă un succes cu Batumi și calificare în finala preliminariilor


Campioana României va juca în finala preliminariilor pentru Challenge Cup. Timișoara Saracens și-a asigurat locul în ultimul act după victoria în dublă manșă cu RC Batumi: 32-18.

Pentru al treilea an la rând, băieții din Ronaț vor evolua în ultimul act al calificărilor Challenge Cup. Saracens a trecut peste duelul din semifinale cu reprezentanta Georgiei, RC Batumi, cu o dublă victorie. După 11-6 în fieful gruzinilor, timișorenii au tranșat și manșa retur jucată la Cluj-Napoca, scor 21-12.

Eseurile lui Mădălin Lemnaru, Vali Popârlan și Marian Drenceanu, completate de penalitățile semnate de Tevita Manumua și Gabi Conache au fost suficiente pentru a asigura succesul gazdelor de pe Cluj Arena. Punctele gruzinilor au venit prin eseul lui Gogitidze, cel al lui Kovaia și o transformare a lui Kobakhidze.

Saracens a fost echipa care a controlat ostilitățile și a condus în permanență și a beneficiat de cele două momente de superioritate numerică după eliminările temporare ale lui Putkharadze și Kobakhidze. A fost 13-5 la pauză și singurele emoții au fost în debutul părții secunde când Batumi s-a apropiat la 13-12. Încercarea lui Drenceanu a adus liniștea în minutul 58, iar penalitatea lui Conache a închis tabela.

Saracens: Badiu, Rădoi, Pungea – Popârlan, Drenceanu – Morrison, Stewart, Rus – Seniloli, Rose – Lemnaru, Manumua, Umaga, Shennan – Fercu. Rezerve: Luiters, Conache, Apoua, Doge, Doyle, Simionescu, Mureșan.

RC Batumi: Eristavi, Mamrikișvili, Malikadze, Sandro Koiava, Putkaradze, Tkhilaișvili, Bujiașvili, Tutberidze, Khmaladze, Tuchașvili, Gogitidze, Trapaidze, Ninidze, Kobakhidze. Rezerve: Tedoradze, Kvantidze, Gogisvanidze, Mikadze, Korțava, Jabnidze, Manuchar, Perseladze.

Andrei Rădoi: ”Este o victorie mare care ne ajută să mergem mai departe. Ne-am câștigat locul în finală pe merit. Am avut o evoluție bună, a fost un efort colectiv. Avem aspirații mari, vrem să ajungem în grupele Challenge Cup și să egalăm rezultatele Lupilor”.

Saracens își așteaptă adversarul din finala Continental Shield, competiția preliminară a Challenge Cup. Italienii de la Calvisano sau campioana Germaniei Heidelberger vor fi ultimul hop înaintea grupelor Challenge Cup.

 

Spune-ti opinia!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *