Pentru Europa: RC Batumi – Timișoara Saracens


Campioana din Ronaț vrea să schimbe scenariul ultimei partide cu RC Batumi din Continental și așteaptă o victorie în prima manșă cu care să facă un pas în față în semifinală în două acte.

Din nou la Batumi și din nou în Continental Shield, doar că de această dată într-o partidă eliminatorie în dublă manșă. SCM Timișoara Saracens și-a propus să răzbune singura înfrângere din faza grupelor și să revină în țară cu un succes concludent în bagaje.

Ne aşteaptă un meci foarte greu. Am mai avut unul împotriva celor de la Batumi, pe care l-am pierdut din cauza greşelilor făcute de noi. Mesajul transmis către echipă este că nu mai dorim să vedem acel meci. Vrem să vedem Timişoara la adevărata valoare, să fim câştigători şi sper ca la finele meciului de sâmbătă să luăm o opţiune serioasă pentru calificare” a declarat vicepreşedintele Duşan Filipaș.
Optimismul bănățenilor este datorat revenirilor jucătorilor experimentați chiar de la acest joc. Internaționalii Stephan Shennan, Cătălin Fercu, Luke Samoa, Dorin Lazăr, Eugen Căpăţână și Gabi Conache sunt apți pentru partida tur și aportul lor va fi extrem de important.

De partea cealaltă georgienii conduși de antrenorul David Gugușvili au ajuns în situația Timișoarei din luna decembrie și se plâng de numeroasele absențe. Conform presei gruzine, șapte rugbiști vor absenta la meciul tur din cauza indisponibilității ori a convocărilor la loturile naționale. Jabnidze, Manuchar Grigolia și Giorgi Menabde sunt la naționala de juniori, iar Baka Mamrikișvili, Giorgi Tedoradze, Bakhva Kobakhidze și Beka Urjukașvili sunt accidentați.

Suntem slăbiți din cauza absențelor și accidentărilor. Am încercat că adunăm întăriri dar vizele și documentele nu ne-au permis să terminăm procesul în timp util și am renunțat”, a declarat Gugușvili cu trimitere probabil și la regulamentul competiției ce nu îți permite să completezi lotul pe durata întrecerii.

Jocul de la Batumi are loc de la ora 13, ora României, și este transmis de TVR HD. Returul va avea loc sâmbăta viitoare, de la ora 14, pe Cluj Arena.

 

Spune-ti opinia!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *