Triumf violet în derby de Timișoara


BCT-ul a triumfat și în cel de-al doilea duel cu BC Timba din actualul sezon al Ligii Naționale. Violeții nu au avut milă de vecinii de sală și au închis tabela la 98-83, meci în care am înregistrat și trei double-double.

Primul meci al anului a programat derbyul Timișoarei din Liga Națională de baschet masculin: BC Timba – BC SCM. În fapt o partidă destul de modestă de ambele părți ce a evidențiat problemele cu care se confruntă. Pe de o parte cele financiare cu restanțe salariale de trei luni în tabăra violeților, respectiv cele sportive cauzate de un lot ciuntit de partea galben-negrilor. De aici a rezultat un meci cu multe erori simple și greu de înțeles.

Cheia meciul a stat în banca scurtă a gazdelor, care la un moment dat rămăsese cu 6 oameni valizi. Timba a pornit fulger dar s-a stins treptat și a încheiat în genunchi, aproape de a încasa suta de puncte. ”Putem să jucăm o repriză, două, dar n-avem rotație care să ne țină până la sfârșitul meciului. Asta este și concluzia pe care pot să o am vizavi de meciul de azi. Meciurile care într-adevăr ne interesează pe noi le avem la sfârșitul lunii ianuarie. și în luna martie”, a explicat Dan Ionescu, interimarul de pe banca lui Timba.

Scorula curs 27-20 după primele zece minute, 44-45 la pauza mare, 63-69 după sfertul trei și 83-98 după ultima sirenă. Statisticile le-au fost favorabile gazdelor, care au avut doi jucători în double-double. Naylor și-a adus contribuția cu 21 de puncte, 12 recuperări și 3 pase decisive pentru Timba, iar Lazăr a reușit 14 recuperări și 11 puncte.

De partea cealaltă americanul Burgess a bifat și el un double-double, cu 22 de puncte, 10 recuperări și două pase decisive pentru violeți.

BCT adună 21 de puncte și rămâne a doua în Liga Națională, iar duminică joacă pe teren propriu contra lui BCMU Pitești. De partea cealaltă, Timba e antepenultima și are liber până în 13 ianuarie, când primește vizita lui SCMU Craiova.

 

Spune-ti opinia!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *