Victorie mare!


Politehnica Timișoara a început cu dreptul anul 2018, printr-o victorie mare contra Constanței: 24-23. ”Luăm pas cu pas fiecare meci”, au anunțat studenții care își mențin poziția de vicelideri în Liga Zimbrilor.

Reluarea campionatului a adus un prim derby între două pretendente la un loc pe podium, Timișoara – Constanța. Câștig de cauză au avut studenții bănățeni, 24-23 la capătul a 60 de minute de luptă între cele mai bune defensive din campionat. Iar acest lucru s-a văzut și pe tabelă – doar 47 de goluri marcate.

Filmul partidei: oaspeții încep mai bine și conduc timid pe tabelă până spre finalul primei reprize. Câteva intervenții inspirate ale lui Adam Savic au readus-o pe Poli la conducere chiar înaintea pauzei pentru 13-11 la jumătatea jocului. În partea secundă Dobrogea Sud a fost mai inspirată în atac și a trecut din nou la conducere până la 20-17.

Ultimele zece minute au găsit-o pe Poli într-o cursă de revenire. Daskaloski a blocat trei aruncări ale dobrogenilor și violeții au intrat cu 24-22 în ultimele două minute. Emoții au avut până în ultima secundă, oaspeții având ultimul atac și șansa de a egala. Un cuvânt și despre arbitrajul mizerabil al mureșenilor Nacu și Rucoi, care au condus partida după un regulament propriu. Deciziile anapoda și arbitrajul în compensație au scos din minți cele două tabere.

SCM Poli: Marjanovic 6 goluri, Orbovic 5 goluri, Fenici 3 goluri, Hrimiuc 5 goluri, Krsto Milosevic 2 goluri, Lasica 2 goluri, Vuk Milosevic 1 gol. Pentru Dobrogea Sud s-au evidențiat Malinovic 5 goluri și Vujovic 4 goluri.

Pero Milosevic, antrenor SCM Politehnica: ”Este o victorie importantă pentru noi, în fața unei echipe foarte bune, cu o bancă mai numeroasă ca a noastră și cu un buget mai mare. Este important că am reușit să câștigăm chiar dacă nu am jucat perfect; este foarte greu să joci foarte bine tot timpul. Vom lua fiecare meci pas cu pas, acum ne gândim la următorul, cel de la Suceava”.

Sandu Iacob, antrenor Dobrogea Sud: ”Astăzi Poli a fost puțin mai norocoasă și a câștigat. Au fost unele momente în jocul nostru pe care nu le-am tratat cum trebuia. Păcat că nu ne-am putut bucura de handbal azi, mi s-a părut că am fost arbitrați cu unități diferite de măsură”.

Cu 35 de puncte, Politehnica rămâne pe locul 2 în spatele liderului Steaua București și înaintea lui Potaissa Turda.

Spune-ti opinia!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *