Asalt la Cupa României!


Șansa primului trofeu al sezonului în zilele viitoare pentru prim-divizionarele de baschet masculin BC SCM Timișoara și BC Timba Timișoara.

De sâmbătă se dă startul turneului final al Cupei României la baschet masculin, iar cele două teamuri bănățene se numără printre cele opt finaliste ce au o șansă la câștigarea cupei. Pentru al doilea an la rând turneul final se desfășoară sub forma unui turneu cu opt participante, de aici și denumirea de Final 8.

Orașul gazdă este Sfântu Gheorghe, iar perioada aleasă este 10-13 februarie, cu jocurile din turul I în 10 și 11 februarie, semifinalele în 12 februaria, iar marea finală o zi mai târziu.

Nici ”leii” și nici ”urșii” nu au parte de un traseu facil în turneul final. Timba va înfrunta pe una dintre favorite, Steaua București, chiar în prima zi, de la ora 20. BCT-ul va da piept cu CSU Sibiu, în 11 februarie, în primul meci al zilei programat de la ora 17,15. Iar în eventualitatea unei calificări în semifinale, în fața echipelor timișorene vor sta primele două clasate din sezonul trecut, Universitatea Cluj și CSMU Oradea.

Final 8 nu vine într-un moment tocmai fericit pentru formațiile timișorene. Criza financiară de la SCM ar putea să afecteze direct evoluția și lotul lui Tudor Costescu. De aici și declarația tehnicianului: ”Ne așteaptă Cupa României și sper să ajungem cu bine la ora primului meci din Final 8, pentru că ne aflăm într-o situație financiară și organizatorică mai puțin fericită”. Concitadina BC Timba și-a arătat limitele în meciurile contra echipelor cu pretenții în ultima rundă: 86-111 cu Sibiul pe parchetul de la Olimpia.

În celelalte două sferturi de finală ale Final 8 se întâlnesc Phoenix Galați – CSMU Oradea și BCMU Pitești – U Transilvania Cluj.

Spune-ti opinia!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *