Cea mai importantă calitate a unui parior profesionist


Cu siguranță ți-ai dori să faci bani din fața calculatorului, fără să ai șef sau program fix, fără să te deplasezi la birou pe caniculă, pe ploaie sau pe ger. Cum să faci asta? Soluția poate veni dintr-o revistă pariuri sportive online, unde găsești toată teoria necesară pentru a deveni parior profesionist.

Această profesie este la îndemâna oricui, dar nu este pentru oricine. O să explic acest paradox. Ca să fii parior profesionist, îți trebuie doar o conexiune la Internet și un buget de start. Nu există cursuri pentru așa ceva. În schimb, poți găsi toate informațiile de care ai nevoie pe site-uri, la liber. Culmea este că toată informația pentru stilul de viață mult visat încape pe câteva zeci de foi A4. O găsești rezumată în „sfaturi pentru pariori”.

Dintre regulile pe care trebuie să le respecți, cred că trei sunt cruciale:

  1. Joacă doar pe sporturi și pe competiții pe care le cunoști foarte bine.
  2. Respectă managementul banilor. Ce înseamnă asta?
  3. a) Să mizezi maxim 3% din buget pe un pariu, în funcție de gradul de risc pe care consideri că îl are acel pariu. Poți aproxima riscul în funcție de cote sau îți poți face propriul sistem de estimare.
  4. b) Stabilește un buget maxim pentru fiecare zi. Dacă pierzi acea sumă, oprește-te.
  5. Joacă numai pariuri single, pe meciuri pe care le-ai analizat în amănunt.

Așa cum vezi, sunt condiții aparent simple. Spun aparent, pentru că voi face trecerea la argumentarea afirmației cum că pariurile nu sunt pentru oricine. Nu contează câți bani vrei să investești în pariuri. Dacă nu ai o anumită calitate, mai devreme sau mai târziu îi vei fi în pierdere. O calitate pe care mulți se laudă că o stăpânesc … până la proba contrarie.

Răbdarea este de aur

Răbdarea în pariuri sportive este trăsătura supremă pentru cineva care vrea să trăiască din această activitate. Trebuie să tratezi totul ca pe o afacere și să vezi viitorul în procente. Diferența între un parior profesionist și unul care contribuie sistematic la profitul făcut de casele de pariuri este că primul își fixează o țintă de profit pe termen lung. De obicei, suma țintită este un procent din bancă, iar ea trebuie adunată pe parcursul unui sezon.

Să spunem că ai un buget de 10.000 de lei și îți fixezi ca obiectiv să faci un profit de 5.000 de lei. Ai răbdare să ajungi la această sumă în 10 luni (pe cât se întinde de obicei un sezon de fotbal)? Poate vei spune că ai. Și eu am spus de multe ori, dar nu am reușit niciodată să și demonstrez.

Amatorii vor câștiguri mari în timp scurt

Dacă ne ghidăm după ce am scris despre managementul banilor, miza maximă pentru bugetul luat ca exemplu ar fi de 300 de lei. Pentru un pariu single cu cota medie 1.50, profitul ar fi de 150 lei. Este nevoie de 34 de pariuri câștigătoare pentru a atinge ținta de profit. Numărul pare mic, dar ține cont de faptul că este imposibil să câștigi atâtea pariuri la rând, încă de la primul pariu. 34 de pariuri se vor transforma poate în câteva sute.

Dacă nu ai stofă de parior profesionist, adică nu ai răbdare și nu ești disciplinat, la un moment dat vei încerca să o iei pe scurtătură: fie vei juca bilete cu multe selecții, care sunt falimentare pe termen lung, fie vei apela la o strategie gen Easy Money, în care vei pune o parte importantă din buget (dacă nu tot bugetul) pe un singur pariu. De asemenea, această tactică va conduce la pierderea banilor, pentru că totul se reduce la noroc, iar norocul nu ține la nesfârșit.

Spune-ti opinia!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *