”Leii” au câștigat în thrillerul din Final 8


BC Timișoara a semnat cel mai important rezultat al sferturilor de finală din Cupa României. Baschetbaliștii lui Tudor Costescu s-au calificat în semifinale după un incredibil 103-101 cu CSU Sibiu după 55 de minute de joc!

Trei reprize suplimentare și zece oameni eliminați au fost necesare pentru a le separa pe BC SCM Timișoara și CSU Sibiu în sferturile de finală ale turneului Final 8 al Cupei României la baschet masculin. După 88-88 la finalul timpului regulamentar s-au disputat două reprize de prelungiri, ambele încheiate 10-10; abia în ultima balanța s-a înclinat în favoarea violeților cu 5-3!

55 de minute de joc efectiv au însemnat și un număr mai mare de greșeli personale și eliminări pentru baschetbaliștii celor două echipe. În total 10 oameni au adunat câte cinci greșeli și au părăsit terenul mai repede, câte cinci în fiecare tabără. BCT-ul i-a avut suspendați pe Jeremic, Drăgușin, Diaz, Mijajlovic și Gheorghe.

A fost însă meciul internaționalului Octavian Popa Calotă, coșgheter al partidei cu 31 de puncte. L-au urmat Mijajlovic (28 puncte), Komatina (11 puncte), Burgess (9 puncte), Jeremic (8 puncte), Drăgușin (8 puncte). În tabăra sibienilor s-au remarcat Pratt (18 puncte și 14 recuperări) și Cooper (17 puncte și 16 recuperări).

A fost un meci foarte dificil. Ne așteaptă unul la fel de greu; sper să ne recuperăm fizic pentru că psihic stăm foarte bine”, a explicat antrenorul Tudor Costescu după acest veritabil thriller de la Sfântu Gheorghe.

Semifinalele sunt programate luni, iar BCT va avea misiunea grea de a înfrunta  campioana U Transilvania Cluj. Ardelenii au ajuns în penultimul act după un meci mult mai ușor, 74-66 cu BCMU Pitești. În semifinale s-au calificat și Steaua București, după ce a spulberat-o pe BC Timba Timișoara cu 103-55, și CSMU Oradea, victorie cu 82-67 cu Phoenix Galați.

 

Spune-ti opinia!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *