ACS Poli smulge un punct la Mediaș


ACS Poli a reușit să smulgă un punct din deplasarea de la Mediaș. Disputa cu prima clasată din zona roșie a fost una tipică pentru meciurile din play-out, cu puține ocazii de poartă și multe greșeli. Timișoara nu a reuși să demonstreze o superioritate față de adversarul direct și s-a mulțumit cu un egal, deși i-a fost refuzată și o lovitură de pedeapsă.

Sub presiunea retrogradării ambele formații au început jocul prudent. Timișoara putea să surprindă prin Munteanu sau Melintye, însă singurele faze notabile ale bănățenilor din prima parte au fost retezate de defensiva gazdelor în apropierea porții, după două faze de contraatac. Prima ocazie importantă a medieșenilor a venit abia în minutul 41 când Fernades a trimis cu capul din opt metri, dar peste poartă.

Partea secundă s-a animat, iar Munteanu a dat emoții defensivei gazdelor după doar două minute de la reluare. După doar cinci minute Gazul irosește cea mai importantă ocazie a partidei, Rondon nereușind să-l învingă pe Straton din poziție unu la unu. Minutul 59 aduce și cea mai controversată fază a jocului. Oliva este faultat clar de Sârgi în careu, dar centralul Găman nu arată decât corner.

Gazdele aveau să deschidă scorul în minutul 63, după ce Artean pierde foarte ușor un duel cu Rondon, acesta îl servește excelent pe Rosado care scutură plasa porții din câțiva metri. Timișoara avea să surprindă și să răspundă rapid, reușind egalarea prin Bârnoi în minutul 88. Se încheie 1 – 1 și Timișoara rămâne deasupra zonei roșii, dar se află în plutonul de trei echipe cu 16 puncte, acolo unde a ajuns și Sepsi după victoria cu lanterna roșie.

Gaz Metan: Greab – Crețu, Fytanidis, Sîrghi, Bușu – Cristea, Neagu (54 Diogo Rosado) – Gomes de Freitas, Ely Fernandes (54 Chamed), Tîrcoveanu (68 L. Manole) – Rondon Fernandez. Pe bancă: Pleșca – R. Romeo, S. Popovici, Pîrvulescu.

ACS Poli: Straton – Haruț, Melinte (75 Enescu), Cânu (cpt.), Oliva (71 Țigănașu) – Artean, Vașvari – Munteanu, Croitoru (57 Bîrnoi), Ciucur – Roman. Pe bancă: Smaranda – B. Străuț, Popovici, Zaluschi. Antrenor: Leo Grozavu.

Spune-ti opinia!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *