Înfrângere amară la reîntoarcerea în Ronaț


Revenirea în Ronaț nu i-a purtat noroc campioanei, învinsă în deschiderea etapei a X- a Superligii Naționale. SCM Timișoara Saracens a pierdut pentru a patra oară în fața lui CSM București, scor 6-11, și șansele la locul secund au scăzut considerabil.

CSM București rămâne ”sperietoarea” campionilor în actualul sezon, unul în care Saracens a pierdut toate cele patru dueluri directe. Episodul cel mai recent s-a derulat vineri amiază, în Ronaț, când bucureștenii s-au impus cu 11-6 la capătul unui joc cu multe erori și mulți nervi, condus de cel mai controversat arbitru al Europei în acest moment, Vlad Iordăchescu.

Cu infirmeria plină și cu lotul subțiat după ultimele plecări, Sosene Anesi abia a reușit să alcătuiască un prim 15 cu Sabău reprofilat flanker. Din prima repriză au fost nevoie și de alte improvizații pentru că Eugen Căpățână, Kevin Luiters și Cătălin Fercu au ieșit accidentați. Starea medicală a echipei a fost parcă reflectată și în joc, unul cu multe erori și baloane scăpate, ușurându-le misiunea oaspeților.

La toate problemele cauzate de absențe, Saracens a avut și destule nemulțumiri vizavi de brigada de arbitri. În primul rând o penalitate nevalidată la jumătatea primei reprize; execuția lui Manumua trecuse printre bețe lucru recunoscut și de comentatorul TV după vizionarea reluărilor!

Puține puncte pe tabela de marcaj: Faasen a deschis scorul dintr-o penalitate după 3 minute, iar Manumua l-a imitat pentru 3-3. Singurul eseu al partidei a venit spre finalul primei părți, reușit de la Sioeli la colț: 3-8. Până la pauză, Drenceanu a fost trimis pe banca suspendaților pentru o infracțiune văzută prin arbitraj video.

În partea secundă, reușitele au fost și mai puține. Manumua și Calafeteanu au adus câte trei puncte pentru echipele lor, ecartul de cinci puncte păstrându-se până în final: 5-11. Un singur punct pentru Timișoara în clasament și distanța față de poziția secundă s-a mărit la 8 lungimi. Saracens are acum 23 de puncte și întâlnește pe Dinamo în 28 aprile.

Saracens: Militaru, Căpățână, Pungea – Drenceanu, Popârlan – Sabău, Rus, Stewart – Luiters, Umaga – Tangimana, Leiataua, Manumua, Simionescu – Fercu. Au mai jucat: Rădoi, Badiu, Doge, Mureșan, Lazăr, Popa, Samoa, Shennan.

Pentru bănățeni urmează peste exact o săptămână finala pentru Europa, returul de la Heidelberg din barajul Continental Shield.

 

Spune-ti opinia!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *