Izbândă importantă în Maramureș


Rugbiștii timișoreni au bifat o evoluție excelentă la reluare campionatului intern. Vineri la prânz, bănățenii au triumfat în derbyul cu CSM Știința Baia Mare, 22-18.

Timișoara e în creștere de formă, lucru dovedit de ultimele două rezultate obținute: victoria din turul cu Heidelberg RK precum și succesul de la Baia Mare din Superligă. O victorie importantă în fața rivalei care o apropie de poziția secundă și implicit de un traseu mai ușor în semifinale.

Pe un teren greu și o ploaie ce a căzut tot timpul, Saracens a interpretat partitura perfectă în fața Științei. Au dominat fizic toate duelurile și diferența s-a făcut tocmai la capitolul gramadă, unde băimărenii erau considerați cei mai puternici din campionat. Cu primele linii la înălțime, băieții din Ronaț au semnat trei eseuri și și-au apropiat victoria cu 22-18 (7-8). Căpitanul Marian Drenceanu a punctat un eseu în prima parte, dublat de o transformare a lui Gabi Conache.

În repriza secundă Timișoara a semnat două eseuri, unul de penalizare primit după infracțiunile comise la un mol și altul reușit de Vasile Rus. Puncte suplimentare au venit de la Conache, cu o transformare, și Luke Samoa, printr-o penalitate. Scor final 22-18 pentru trupa condusa de Sosene Anesi.

Timisoara Saracens: Militaru, Rădoi, Doge – Popârlan, Drenceanu – Morrison, Rus, Stewart – Seniloli, Rose – Simionescu, Leiataua, Umaga, Shennan – Conache. Au mai jucat: Căpățână, Mariș, Manumua, Samoa, Apoua, Luiters.

În clasamentul Superligii, Steaua este prima, CSM București a urcat pe locul secund, Baia Mare este a treia, iar Timișoara Saracens este pe poziția a patra cu 22 de puncte însă are un meci mai puțin disputat în raport cu toate celelalte echipe angrenate în lupta pentru semifinale. Etapa viitoare aduce un alt derby pentru campioană, pe propriul teren cu CSM București.

Spune-ti opinia!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *