Rugby din nou în Ronaț


Între partidele din Continental Shield, rugbiștii trebuie să se concentreze și pe duelurile din Superliga Națională. Următorul stop e vineri, în Ronaț, contra ”coșmarului” numit CSM București.

Pentru prima oară în 2018 sarazinii pășesc pe verdele de acasă din Ronaț. Primul meci din Superligă de pe teren propriu se va desfășura vineri, ora 14,30, pe arena Gheorghe Rășcanu și va reprezenta derbiul etapei pentru că numele adversarei este CSM București – câștigătoarea Cupei României din urmă cu două săptămâni.

Un meci extrem de important pentru configurația superioară a clasamentului, acolo unde deocamdată și-au făcut loc Steaua București și CSM București. Le urmează CSM Baia Mare și Timișoara Saracens într-o cursă de a prinde locurile 1 și 2 singurele care asigură avantajul terenului propriu în semifinale.

Obiectivul nostru e clar, trebuie să câștigăm; știm pe cine avem în față. Ne-au învins de 3 ori în acest sezon și știm ce jucători buni au. E primul nostru joc în Ronaț și abia așteptăm să jucăm acasă”, a subliniat antrenorul Sosene Anesi.

Sarazinii nu se gândesc la cele 3 jocuri anterioare pierdute în fața bucureștenilor și mizează pe jocul în creștere. ”Cred că greșelile din tușe și grămezi ne-au învins de fiecare dată în meciurile cu ei. Acum suntem într-un moment bun pentru noi”, sunt încrezători bănățenii.

Doyle, a plecat

Înaintea partidei cu CSM București, oficialii lui Saracens au dezvăluit că s-au despărțit de flankerul James Doyle. ”De 3 săptămâni ne-a informat că el vrea să renunțe la contract. S-a și întors acasă”, s-a rezumat să precizeze Attila Broșovszki. James Doyle venise la Timișoara exact cu un an în urmă într-un calup de șase rugbiști dintre care în acest moment mai sunt în lot doar doi: flankerul Stewart și mijlocașul la grămadă Seniloli.

După primele opt runde din campionat Steaua este prima (34 puncte), urmată de CSM București (27 puncte), CSM Știința Baia Mare (25 puncte) și Timișoara (22 puncte). Bănățenii sunt singurii cu un meci în minus.

 

Spune-ti opinia!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *