Studenții cer rejucarea!


Clubul timișorean SCM Politehnica cere rejucarea partidei cu CSM București de joi seara pentru că nu a primit o aruncare de la 7 metri în ultimele secunde. Oaspeții au câștigat cu 19-18 și au egalat scorul la general, 1-1.

Partida din sferturile de finlă ale Ligii Naționale s-a încheiat cu victoria oaspeților, scor 19-18, însă gazdele au reclamat neacordarea unei aruncări de la 7 metri în minutul 59:40 așa cum cere regulamentul. Căpitanul Cristi Fenici a fost faultat de Onyejekwe, însă decizia arbitrilor Claudiu Belean și Valentin Călina a fost doar eliminare a jucătorul oaspeților fără să dicteze și aruncare de la 7 metri!

Regulamentul introdus la nivel mondial în urmă cu doi ani prevede ca orice fault în apărare produs în ultimele 30 de secunde se sancționează cu aruncare de la 7 metri și cartonaș roșu. Poli a găsit și un precedent, în campionatul Ungariei, la care să facă referire, forul de la Budapesta dictând rejucarea pentru o fază identică.

Având în vedere importanța acestui joc, vă rugăm să analizați și să dispuneți rejucarea meciului. Menționăm că în campionatul Ungariei, pe o fază asemănătoare, în ultimele secunde, meciul dintre Tatabanya și Pick Szeged s-a încheiat la egalitate 18-18, Federația Maghiară de Handbal luând decizia ca meciul să se rejoace” scrie în memoriul adresat Federației Române de Handbal.

 

Spune-ti opinia!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *