Visul european s-a spulberat!


Istoria se repetă pentru campioana României care ratează pentru al doilea an la rând calificarea în Challenge Cup după ce avea avantaj din tur. SCM Timișoara Saracens a cedat în manșa retur din Germania, 15-27, în fața lui Heidelberger RK

Challenge Cup rămâne un vis interzis pentru campioana României și în 2018, la fel cum se petrecuse și cu un an în urmă. Și tot ca atunci, Saracens pornea cu statutul de favorită la calificare după un rezultat pozitiv în prima manșă. Dacă în stagiunea precedentă a Continental Shield, nașii rugbiștilor timișoreni erau rușii, de data aceasta rolul l-a jucat campioana Germaniei.

Heidelberger RK a câștigat cu scorul general 47-41 dubla manșă cu Saracens după 20-26 la Timișoara și 27-15 în Germania.

Un rezultat conform cu desfășurarea ostilităților în meciul retur. Cu un joc modest, completat cu multe erori de mânuirea a balonului, Saracens nu prea a contat în prima repriză a duelului de la Heidelberg. Și gazdele nu s-au lăsat invitate, intrând la cabine cu un avantaj mare: 18-3. Răbufnirea bănățenilor a venit din minutul 60 când două eseuri marcate au readus speranța. Doar atât pentru că punctele calificării nu au mai venit și Timișoara rămâne în afara cupelor europene.

După 20 de minute gazdele au deschis scorul printr-un eseu ce a surprins apărarea SCM-ului, prin Riekert. După două minute Rose reușea singurele puncte ale reprizei pentru echipa sa la singura incursiune în 22-ul advers, dintr-o penalitate. Armstrong a punctat al doilea eseu, iar Parkinson a pus pe tabelă o transformare și două penalități până la pauză.

Repriza secundă a început prcatic de la 24-3 pentru că nemții și-au mărit ecartul din două penalități prin același Parkinson. Primele semne de viață ale oaspeților au venit în minutul 62, la eseul semnat de Shennan. Stewart a semnat al doilea eseu, în minutul 69, iar Samoa a transformat pentru 24-15 și speranțele bănățenilor renășteau. Parkinson a adus liniștea cu o altă penalitate reușită, închizând tabela la 27-15 din minutul 73.

Saracens: Bădoi, Rădoi, Pungea – Drenceanu, Popârlan – Morrison, Rus, Stewart – Rupanu, Rose – Tangimana, Popa, Manumua, Simionescu – Fercu. Au mai jucat Sabău, Militaru, Shennan, Doge, Umaga, Samoa.

Heidelberger RK: Fuchsel, Barber, Fisiihoi – Poppmeier, Rodriguez – Otto, Ferreira, Schramm – Armstrong, Schulte – Mathurin, Parkinson, Riekert, Liebig – Coetzee.

 

Spune-ti opinia!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *