BCT ratează prima șansă la semifinale


”Leii” au irosit prima șansă de a pătrunde în semifinalele campionatului național de baschet masculin. BC SCM Timișoara a pierdut meciul patru cu Steaua CSM București, 64-74, văzându-se egalată la 2; pentru meciul decisiv seria revine în București săptămâna viitoare.

Cel mai lung sfert de finală din play-off este meciul dintre ocupantele locurilor 4 și 5, Steaua CSM București și BC SCM Timișoara. Seria va fi decisă în ultima confruntare după ce bănățenii au irosit prima șansă de a încheia confruntare. Cu 2-1 la general, alb-violeții aveau toate atuurile pentru a închide seria: evolua acasă și avea avantajul moral asupra adversarei în fața căreia pierduse doar de două ori în cele șapte întâlniri directe.

Meciul de vineri seara le-a aprținut însă destul de clar bucureștenilor, care au profitat de lipsa procentajul slab al gazdelor de la aruncările libere (22 din 55) și la recuperări (28 față de 40).

Steaua s-a desprins în sfertul trei, unul pe care l-au câștigat la 9 puncte, și revenirea cu care ”leii” își obișnuiseră fanii din ultima repriză nu s-a mai produs. Oaspeții s-au impus cu 74-64 (20-25, 23-17, 21-12, 10-10) și vor avea avantajul terenului propriu în meciul cinci.

BCT: Komatina 15 puncte, Mijajlovic 14 puncte, Popa Calotă 10 puncte, Jeremic 6 puncte, Burdgess 6 puncte.

Steaua: Flowers 19 puncte, Runkasukas 16 puncte, Falker 9 puncte, Lapornik 9 puncte, Darwiche 5 puncte.

Partida cu numărul 5 dintre Steaua și BCT e programată în 14 mai, în capitală. Este singurul sfert de finală încă în desfășurare. Celelalte sferturi de finală s-au încheiat deja cu rezultatele: U Transilvania Cluj – Phoenix Galați 3-0, CSU Sibiu – SCMU Craiova 3-0, CSMU Oradea – BCMU Pitești 3-1.

Programul semifinalelor: U Cluj – Steaua/BCT și CSU Sibiu – CSMU Oradea.

Spune-ti opinia!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *