Campionii ies la atac în semifinală


Timișoara își joacă ultima carte în acest sezon în Superliga Națională de rugby după ce ratase toate celelalte obiective. Semifinala campionatului o scoate în față pe ”bestia” sezonului, CSM București, în al cincilea duel direct. ”Avem o echipă mai bună și capabilă să joace un rugby mai calitativ decât CSM”, este mesajul cu care pleacă Saracens la luptă.

Campioana are nevoie de două victorii pentru a-și salva un sezon cenușiu în care a irosit Cupa Regelui, Cupa României și Challenge Cup. Semifinala campionatului urmată de finala mare sunt cele două partide vizate de rugbiștii din Ronaț pentru a-și spăla onoarea și de a mai obține ceva din acest an competițional.

O semifinală pe care nu o jucăm pe teren propriu, dar sunt convins că o vom câștiga. Chiar dacă am pierdut toate meciurile cu CSM sunt convins că acest meci băieții îl vor trata altfel. Vrem victoria și calificarea în finală. Eu cred că avem o echipă mai bună capabilă să joace un rugby mai calitativ decât CSM. Dacă nu se va întâmpla asta atunci acest sezon îl considerăm unul ratat. Am avut mai multe dezamăgiri, în primul rând Challenge Cup, apoi și restul”, a declarat vicele clubului, Dușan Filipaș.

Bănățenii simt presiunea în plus în urma celor patru înfrângeri înregistrate în fața CSM-ului în acest an. Promit însă o mobilizare specială prin care să obțină primul succes în compania bucureștenilor.

Este un meci foarte important cu o echipă care ne-a învins de fiecare dată când ne-a prins. Avem un singur gând, să câștigăm și să ne îndeplinim ultimul obiectiv rămas. Avem încredere în noi și în ceea ce am pregătit în ultimele 2 săptămâni. Trebuie să câștigăm o dată în fața lui CSM în acest sezon.

Vom avea o altă abordare, e un meci eliminatoriu. Anul trecut am demonstrat că putem câștiga o semifinală în deplasare. Este o presiune în plus pe noi înaintea acestui meci. La meciul ăsta nu ne gândim la prime sau restanțe salariale, cu toții ne dorim doar victoria”, a completat și căpitanul Vasile Rus.

Sarazinii au scăpat de o grijă după ce s-a anunțat oficial numele arbitrilor celor două semifinale. Aceștia vin din Irlanda și asigură imparțialitatea deciziilor. Meciul de pe Arcul de Triumf este condus de Sean Gallagher, Rob O’Sullivan, Dermot Blake și Mark Patton.

Partida dintre CSM București și SCM Timișoara Saracens are loc sâmbătă, ora 17, și fanii timișoreni îl pot urmări pe micul ecran pe canalele Telekom Sport. În cealaltă semifinală se vor înfrunta Steaua București și CSM Știința Baia Mare.

Spune-ti opinia!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *