Primele mutări și concluzii la Politehnica


SCM Politehnica a tras concluziile după sezonul recent încheiat. Un loc 6 și finala Cupei României reprezintă performanțele ”mulțumitoare” ale handbaliștilor ce ratează din nou cupele europene. Peste vară urmează o remaniere a lotului.

A venit momentul analizelor de final de sezon pentru studenții alb-violeți. La finalul unui campionat în care Poli a ratat calificarea în cupele europene, antrenorul Pero Milosevic a tras concluziile stagiunii. ”Se putea mai bine. Aceste rezultat vin după sezoanele bune în care am cucerit bronzul în campionat și am jucat în cupele europene. Anul acesta am adus argintul în Cupa României și eu consider că este un rezultat excepțional. Cu puțin noroc puteam intra în semifinalele campionatului și aveam șanse să ne calificăm în Europa. Sunt mulțumit”, a explicat antrenorul Pero Milosevic.

Ocupantă a locului 6 în Liga Națională și finalistă a Cupei României, Poli a anunțat și câteva mutări consistente peste vară.

La capitolul veniri îi trecem pe Miroslav Kocic (Serbia), Ludovic Varo (România) și Vasile Tcaciuc (România) – portari, Marius Sadoveac (România) – extremă, Milos Dragas (Serbia) – inter și Antonio Pribanic (Croația) – pivot.

Poli se desparte în această vară de șapte jucători. Toți cei trei portari și-au anunțat intenția de a pleca de la Timișoara: Zlatko Daskaloski (va juca la Strasbourg), Adam Savic (destinație necunoscută) și Răzvan Vâlceanu (împrumutat Oradea/Făgăraș); de asemenea pivotul Didi Hrimiuc (Focșani), extrema Marko Lasica (Beșiktaș Istanbul) și interii Krsto Milosevic (Steaua București), Ionuț Uruianu (destinația necunoscută).

Toate aceste mutări sunt necesare pentru ca Poli să își îndeplinească în stagiunea viitoare obiectivele: o medalie și revenirea în Europa!

Concluziile fetelor

Analiza campionatului au făcut și reprezentanții echipei feminine a SCM-ului, echipă care a ratat recent promovarea în prima ligă. Fetele s-au clasat pe locul 3 la turneul de baraj în primul sezon de la înființare. Antrenorul Lucian Ghiulai: ”Am început un proiect bun la Timișoara, să alcătuim o echipă competitivă și să încercăm să promovăm. A fost acel episod de la Brașov care ne-a afectat foarte tare și am prins doar barajul. Întâi ne-au dat 10-0 și apoi ne-au luat înapoi punctele…

În turneul de baraj am întâlnit o echipă de prima ligă care ne-au pus în dificultate deși am făcut poate cel mai bun meci al sezonului. Cred că în decurs de un an sau doi putem să promovăm în prima ligă fără probleme, Timișoara merită să aibă o echipă în Liga Națională

 

Spune-ti opinia!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *